Mimarlar Odası, “Ankara’yı parsel parsel sattı. 8 Haziran’da açıklayacağım” diyen Bülent Arınç’a seslendi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı yazılı açıklama ile “sürecin takibindeyiz” diyerek, Arınç’ı sözünde durmaya ve Ankara’nın nasıl parsel parsel satıldığını açıklamaya davet etti. Candan, “Çocuklarımızın geleceğini çalmaya yeltenenler, yargı önünde hesap verene kadar bu dava bitmeyecek” dedi.

Hülya Karabağlı‘nın Zete‘de yer alan haberine göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:

“Bülent Arınç, Ankara’nın nasıl parsel parsel satıldığına ilişkin Gökçek ile ilgili iddialarını seçim sonrasında 8 Haziran’da açıklayacağını söylemişti. Seçim bitti, sıra Bülent Arınç’ta, Gökçekle ilgili iddiaların takipçisiyiz, açıklamalarını merakla bekliyoruz.

Fikri takip yapıyoruz, herkes sözünün arkasında durmalı. Biz halkımıza söz verdik, yaşam alanlarımızı daraltarak nefeslerimizi kesmeye çalışanlar, çocuklarımızın geleceğini çalmaya yeltenenler, yargı önünde hesap verene kadar bu dava bitmeyecek dedik ve gereğini yapıyoruz. Bülent Arınç’da, sözünde dursun ve 8 Haziran’da açıklayacağım dediği Ankara’nın parsel parsel satışlarını açıklasın.”

‘KAÇAK KARARI SEÇİM SONUÇLARI OLMUŞTUR’

Seçim sonuçlarına da Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinden değinen Candan “Halkımız, Atatürk Orman Çiftliği’nde, Atatürk’ün vasiyeti ve hukuk ihlal edilerek, kamusal alan gasp edilerek, vergilerimiz çarçur edilerek yasadışı şekilde yapılan Kaçak Saray’ın vicdanlarda da kaçak olduğunu, lüks ve şatafat içerisinde bir yaşam sürüldüğünü ve bunu kabul etmediğini seçim sonuçları ile tescil etmiş oldu. Yargı kararları ile iki kez kaçak duruma düşen Kaçak Saray’a en ağır Kaçak kararı seçim sonuçları olmuştur. Kaçak Saray’da ikamet edenler tahliye edilmeli” dedi.

Saray mücadelesinde önemli bir eşik olan Atatürk’ün Vasiyeti İhlal davasının 9 Haziran’da karara bağlanacağını belirten Candan, 9 Haziran’da saat 10.00 da 26.Asliye Mahkemesinde görülecek karar duruşmasına herkesi davet etti.