Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 7 general ve amiralin atamalar öncesi emekliliğini istediği belirtildi.

Generallerin talebinin atamalarla ilgisi olmadığını öne süren bakanlık, emeklilik işlemlerinin 18 Ağustos'ta onaylandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2 Ağustos 2017 tarihinde icra edilen Yüksek Askeri Şura sonrası general ve amiral atamaları, 20 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli yedi general ve amiralimiz, atama çalışmalarından önce kendi istek ve iradeleriyle emeklilik talebinde bulunmuşlardır.

Yapılan değerlendirme sonucunda Bakanlığımızca emeklilik başvuruları 18 Ağustos 2017 tarihinde onaylanmıştır. Söz konusu personelin emeklilik işlemlerinin, 20 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan general/amiral atamalarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.”

NE OLMUŞTU?

TSK’deki atamaların Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yaşanan rahatsızlık nedeniyle 10 general ve amiralin istifasını verdiği ortaya çıkmıştı.

Özel Kuvvetler Komutanı iken kızak bir görev olarak nitelendirilen 2. Kolordu Komutanlığı’na atanan Zekai Aksakallı’nın da istifa dilekçesini sunduğu haberleri gündeme gelmiştiç

Ancak, görevdeyken ‘FETÖ’ davalarında tanık olarak ifade vermesinin daha etkili olacağı gerekçesiyle Genelkurmay, Aksakallı’yı istifadan vazgeçirmişti.

(Kaynak: Gazete Duvar)