Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye savaş uçaklarının Suriye sınırında sınır ihlali yapan Suriye helikopterini düşürdüğünü söyledi.

İlk gelen haberlerde, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın Suriye sınırında 'sınır ihlali' yapan Suriye'ye ait bir hava aracını düşürdüğü belirtildi. Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun'a konuşan TSK yetkilileri, Hatay’ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinden Suriye’den bir hava aracının sınır ihlali yaptığını belirterek, “Bunun üzerine Adana’dan kalkan savaş jetlerimiz tarafından iki kez ateş açıldı. Şu anda bölgede incelemeler yapılıyor. Uçak mı, helikopter mi, başka bir hava aracı mı ne olduğu araştırmanın sonunda netlik kazanacak” dedi.

Suriye devlet televizyonu düşürülen hava aracının 'uzaktan kumandalı bir keşif uçağı' olduğunu açıkladı. Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise düşürülen hava aracının helikopter olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Cilvegözü'nde 14:04 sıralarında 5 dakika süreyle 7 mil sınırı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüştür. Hakkıyla görevini yapan, Suriye güçlerine karşı gerekli tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi.