MARDİN'in Midyat İlçesi'nde Kaymakam Fatih Akkaya'nın, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi'yi ziyaretinde yaptığı konuşma tartışma yarattı.

Ziyaret sırasında "Midyat kaledir, burayı mahalli seçimlerde kaybetmemek lazım" diyen, "Midyat onların kızıl elması" sözleriyle de BDP'yi hedef aldığı ileri sürülen Kaymakam Çelebi, "Aslında dost meclisinde, sohbet sırasında yapılmış bir konuşma ama çarpıtılarak verilmiş. Bizim ne Ak Parti ile ne de BDP ile bir sorunumuz, problemimiz olmamıştır, olmaz da zaten" açıklamasında bulundu.

Görüntüler buradan izlenebilir:


Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, 7 Ocak günü yapılan kongrede seçilmen Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi'yi, 12 Ocak günü kutlama ziyaretine gitti. Parti ilçe teşkilatında gerçekleşen ziyarette kafa tokuşturarak partiye giren Kaymakam Akkaya, yeni seçilen yönetime başarılar diledi. Ziyaret sırasında çekilen görüntülerde Kaymakam Fatih Akkaya'nın yaptığı konuşmada, "Bu seçim Midyatımız ve bölgemiz için çok önemli. Midyat kaledir, burayı mahalli seçimlerde kaybetmemek lazım. 2014 mahalli idareler seçimlerine, yeni seçilen bu teşkilat ile girilecek olması isabetli olmuştur" dedi. Kaymakam Akkaya kayıttaki konuşmasına göre BDP'yi kastederek şöyle devam etti:

"Midyat onların kızıl elması. Midyat kaledir, burayı mahalli seçimlerde kaybetmemek lazım. Burası gitti mi veya düştü mü, onlar için büyük anlam ifade edecektir. Bu kadar insana yazık olur, günah olur. Mahalli seçimler kaybedilirse, Estel'de (eski Midyat) ve Midyat’ta üzülen çok insan olacaktır. Bu yönetim ile 2014 seçimlerine girmek isabetli olmuştur. Midyat için hayırlısını diliyoruz. Belki mahalli seçimlerde Midyat’ta olamayacağız ama gözümüz de, gönlümüz de hep Midyat’ta olacaktır."

Görüşmede Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi de çalışmalarından dolayı İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya’yı överek, Midyat’a önemli yatırımlar kazandırdığını söyledi.

KAYMAKAMDAN İTİRAZ

Kaymakam Fatih Akkaya ise ziyaret sırasında sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürdü. Midyat İlçesi'nin Mardin siyasetindeki yeri ve konumuna atıfta bulunmak amacıyla bu konuşmayı yaptığını söyleyen Kaymakam Akkaya, şunları söyledi:

"Aslında dost meclisinde, sohbet sırasında yapılmış bir konuşma ama çarpıtılarak verilmiş. Konuşmaya dikkat edilirse aslında algılama ile alakalı bir yanılma var. Nasıl algılamak istediğinize bağlı. Basın önünde yapılmış bir açıklama değil. Biz her zaman Midyat farklı bir yer, Midyat huzurun şehri, medeniyetin şehri diyoruz. Bizim ne Ak Parti ile ne de BDP ile bir sorunumuz, problemimiz olmamıştır, olmaz da zaten. Devletin kaymakamıyız. Hizmetlerimiz 110 bin nüfusun hepsini kapsıyor. Eskiden beri Mardin siyasetinde Midyat'ın hep lider olduğunu ancak buradakiler bilir. Yani siyasi partiler arasında Midyat İlçesi her zaman birinci sıra vekilleri çıkarmıştır. Ancak geçen seçimde bu gerçekleşmemişti. Bu gücün, yani Midyat'ın siyasi partiler içindeki gücünün kaybedilmemesi amacıyla yapılmış bir konuşma. Yanlış anlaşılmış. Algıda yanlış anlaşılma ya da maksadını aşan bir konuşma olarak lanse edilmiş."