AKP Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen Buharkent Belediye Başkanlığı seçimlerinin 01 Haziran'da tekrarlanacağını açıladı.

30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından itirazlar nedeniyle belediye başkanlığının iki kez el değiştirdiği Buharkent'te seçimler 01 Haziran 2014 tarihinde tekrarlanacak. Buharkent'te itirazların ardından son olarak MHP'li Yusuf Vural'ın belediye başkanlığını kazandığı açıklanmış, ancak AKP'nin itirazı nedeniyle Vural başkanlık mazbatasını alamamıştı.

AKP'nin Buharkent'teki seçimlerde zihinsel engelli ve asker olan kişilerin de oy kullandığı gerekçesi ile itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Buharkent'te seçimlerin 1 Haziran 2014 tarihinde yeniden yapılmasına karar verdi.

30 Mart Yerel Seçimleri'nde Buharkent Belediye Başkanlığı için AKP'den Mehmet Erol, CHP'den Hüsamettin Başoğlu, MHP'den Yusuf Vural, Saadet Partisi'nden Mehmet Akif Ersöz, BTP'den Aşirettin Aynacı, BBP'den Ahmet Atay yarışmıştı.

YSK'nın Buharkent'teki seçimlerin 01 Haziran 2014 tarihinde tekrarlanması yönünde bir karar aldığını belirten AKP İl Başkanı Sadık Atay, "Seçimlerin ardından 6-7 ilçeyle ilgili itirazımızı yapmıştık. 7 oy ile kaybettiğimiz Buharkent seçimleriyle ilgili olarak da İlçe Seçim Kuruluna itirazımızı yapmıştık. İlçe Seçim Kurulu, mühürsüz olan ve yanlış kullanılan oylarla ilgili itirazımızı ret etti. Biz de bunun üzerine İl Seçim Kuruluna başvurduk. 5 sayfalık gerekçemiz geçerli bulundu ve oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Sayımın ardından AKP 27 oyla Buharkent'te seçimi kazandı. YSK, MHP'nin başvurusu üzerine tarihinde benzeri olmayan bir karar ile bugüne kadar olan tavrının aksine bir karar alarak İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararı bozdu. Kısıtlılara ve 2 askere oy kullandırılması belgeleyerek seçimin iptal edilmesi için YSK'ya tekrar başvurduk. Bunun üzerine dün akşam saat 20.00 sıralarında YSK, aldığı kararı tüm partililerin huzurunda açıkladı. Aydın'da 01 Haziran 2014 günü Buharkent'te belediye seçimi tekrarlanacak. Bu kararın Buharkent'e, Aydın'a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 01 Mayıs'tab itibaren tüm kadrolarımızla birlikte Buharkent'te çalışmalara başlayacağız" dedi.