Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Erdem Olimpik Spor Salonu'nda yapılan "Yerel Seçimler Adayları Açıklama Toplantısına" katıldı.

Bahçeli'nin bir saatlik konuşmasının ardından MHP Yozgat Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz MHP'nin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

Durmaz, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının İşadamı Rasim Acar olduğunu ilan etti.  

MHP'nin eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’u, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapacağı iddia edilmişti. Ancak sürpriz bir şekilde İşadamı Rasim Acar'ın aday olduğu ilan edildi.

Rasim Acar kimdir?

1976 yılında İzmir’de doğan Rasim ACAR, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Lisans öğrenimini İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünde tamamladıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü’ne giren Rasim ACAR, 3 yıl bu birimde ulaşım planlama çalışmaları yaptı.

İş hayatına paralel olarak yüksek lisans öğrenimini İTÜ Bilişim Enstitüsünde “İnşaat Yönetiminde Bilişim” Yüksek Lisans Programında “Afet Yönetiminde GIS Kullanımı” bitirme projesi ile tamamladı. 2002 yılında ilk şirketi Ulaştırma Proje Yönetim Ltd Şti.’ni, 2004 yılında ikinci şirketi Avrasya Enerji Yatırım A.Ş.’yi kurdu. 2006–2007 yılları arası bir
yıl BİLGE ADAM Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğünü yürüttü.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Kongre üyesi olan Rasim ACAR, Halen İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreter Yardımcılığı, Oto Doğalgaz İstasyonları Derneği (ODİDER / NGVATURK) Başkanlığı, İstanbul Semtleri Moderatörlüğünü yürütmektedir. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 8. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Rasim ACAR, Black Sea NGO Network üyeliği, İnsan Yerleşimleri Derneği üyeliği, Cihangir Güzelleştirme Derneği üyeliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.