Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Timur Can Ulusoy, ‘milliyetçilikten kopuk olduklarını fark ettiği için’ MHP'den ayrıldığını ifade etti.

Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı Genel Başkanı ve MHP MYK Üyesi Timur Can Ulusoy Dede MHP'den ayrıldı.

İki dönemdir MHP'de MYK üyesi olarak siyaset yapan Timur Can Ulusoy, bir basın duyurusu yaparak MHP'den ayrıldığını açıkladı.

Timur Can Ulusoy, ayrılma gerekçesini, "Siyaset meydanında Türk milliyetçisi olarak görünenlerin de Türk milletinin medeniyet değerlerinden ne kadar uzak bulunduklarını, en temel meselelerde dahi ne kadar çözümsüz ve IMF, AB gibi yabancı odaklardan akıl alacak kadar milliyetçilikten kopuk olduklarını fark ettim" şeklinde açıkladı.

"MHP'nin yüce Türk milletinin kimliğini, birliğini ve medeniyet mayasını oluşturan Ehl-i Beyt sevgisinin ve Hacıbektaş Veli öğretilerinin çok uzaklarında gezindiğine şahit oldum" diyen Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı Genel Başkanı Timur Can Ulusoy, "Kamuoyuna saygıyla duyurumuzdur" başlığıyla açıkladığı istifa açıklamasında şunlar kaydetti:

"Bugüne kadar toplumsal barışa katkıda bulunmak amacıyla siyasi mücadelemi, iki dönem MHP'de siyaset yaparak sürdürdüm. Bu süreç bana, Türkiye'nin gidişatının ve siyasi vaziyetinin vahametini göstermeye yetti. Siyaset meydanında Türk milliyetçisi olarak görünenlerin de Türk milletinin medeniyet değerlerinden ne kadar uzak bulunduklarını; en temel meselelerde dahi ne kadar çözümsüz ve IMF, AB gibi yabancı odaklardan akıl alacak kadar milliyetçilikten kopuk olduklarını fark ettim. MHP'nin, yüce Türk milletinin kimliğini, birliğini ve medeniyet mayasını oluşturan Ehl-i Beyt sevgisinin ve Hacıbektaş Veli öğretilerinin çok uzaklarında gezindiğine şahit oldum. Bu süreç bizim için ciddi bir tecrübe süreci oldu. Bir Alevi dedesi olarak böyle bir sürecin parçası olmaya devam etmenin, Türk milleti ve öğretilerimiz adına tarihi bir yanlış olduğu kanaati ve halkımızın yoğun talebi üzerine MHP'ye istifamı sundum, ayrıldım. Yüce Türk milletine saygılarımla arz ederim."

DERSİM KONUSUNDA CHP'YE DESTEK VERMİŞTİ

Timur Can Ulusoy: (CHP'li Onur Öymen'in konuşmasıyla gündeme gelen Dersim tartışmasına ilişkin görüşleri)

Oğuz boyları Anadolu'ya gelirken, hepsi gelip Batı'ya yerleşmedi. Önemli bir bölümü de doğuda kaldı. Bunların kimileri Kürtler'in içinde kaldılar. Kürtçe konuşmaya başladılar. Kürt Alevisi olarak anıldılar. Ancak Dersim'de yaşananlar Alevilik ya da Kürtlük'le ilgili bir sorun değil. Dersim, Aleviler'e karşı yapılmış olsaydı, Cemalettin Çelebi ve ardından gelenler Atatürk'le hareket etmezlerdi. Atatürk Hacı Bektaş Dergâhı'nı ziyaret etti, Cemalettin Çelebi'nin evinde misafir oldu. Onlar da Cumhuriyet'e ve Atatürk'e destek verdiler.