MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Suriye’deki çatışmaların Ermenilerin yaşadığı bölgelerde yoğunlaştığını belirterek, Türkiye’nin yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Çirkin, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye Ermeni göçü başlayabilir. Buna da hazırlıklı olunmalı” dedi. Çatışmaların olduğu bölgelerde Ermenilerin yaşadığını ifade eden MHP’li Şefik Çirkin, aynı zamanda bir de Nusayri göçünün olabileceğini belirtti. Özellikle Nusayri kökenlilerin Hataylılarla akrabalık bağlarının bulunduğunu anlatan Çirkin şunları söyledi:

“Çatışmaların olduğu bölgelerde Alevi kökenli Suriye vatandaşları yine aynı kökenden Türkiye’deki Hataylı vatandaşlarla akraba. Muhaliflerin o bölgeleri ele geçirmesi söz konusu olursa Alevi, Ermeni göçü olabilir. Buna hazırlıklı olmak gerekir. Bunlara yönelik yapılacak bir katliam Türkiye’yi gerer. Ermeni sığınmacılara hazırlıklı olunmalı. Hem Ermeni hem Nusayri göçü olabilir.”

Türkiye’nin gelinen noktada dikkatli olması gerektiğini, Ermeni göçünün Türkiye’de bazı olumsuzluklar yaratabileceğine dikkat çeken Çirkin, “Orada yaşananların Türkiye’de yaratacağı gerginlikler ve sonuçları hesaba katılmalı. Türkiye yeni göçleri kaldırabilir mi? Bunun yaratacağı sorunlar neler olur, hele ki böyle bir dönemde sorunlara çözüm bulunur mu? Bunlar önemli sorunlar. AKP ise bunları düşüneceği yerde daha çok gerginlik üretmekte” diye konuştu. (Agos)