MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 20 Nisan'da İzmir'de Gündoğdu meydanında Bayrak Mitingi gerçekleştireceklerini söyledi.

Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 'Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne, cumhuriyetin kuruluş temellerine ve milletin kardeşliğine karşı saldırı başlatıldığını' öne sürdü.

"İZLENİYORUZ, TAKİP EDİLİYORUZ"

Akil İnsanlar Heyeti'nin polis ve jandarma eşliğinde gittiğini, güvenlik güçlerinin insanlara "Sakın soru sormayın, problem çıkartmayın" diye baskı, şantaj yaptığını ileri süren Vural, İzmir'e gelen heyetin de insanların sorularına yanıt veremediğini iddia etti.

"Çözüm diye sunduğunuz Türk milleti adını değiştirmek, 26 özerk bölge kurmak, Lazistan, Kürdistan, Ermenistan kurmak ise batsın sizin çözümünüz. Bir tek çözüm vardır. Milletimiz birdir, kardeştir, bütündür, adı da Türk milletidir," diyen Vural,  "Bu süreç aslında çözüm değil çözülmedir, barış değil savaştır," diye konuştu.

AKP'nin tek korkusunun MHP olduğunu savunan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine şantaj yapmaya devam ettiğini ileri sürerek "AKP'nin derin devleti devrededir, planlar yapılmıştır, izleniyoruz, takip ediliyor dinleniyoruz" ifadelerini kullandı.