MHP’li Yusuf Halaçoğlu Meclis başkanlığı seçimlerinde CHP’li Deniz Baykal’a destek olmaları halinde ‘AKP’nin tabiriyle dinsiz bir partinin adamını seçtiniz’ diye kendilerine yüklenileceğini savundu.

Meclis başkanlığı seçiminde HDP’nin CHP adayı Baykal’ı desteklemesi nedeniyle geçersiz oy kullanan ve AKP’nin adayı İsmet Yılmaz’ın başkan seçilmesine neden olan MHP’nin, ‘oylamayla ilgili politikası‘ tartışılmaya devam ediliyor.

Baykal, dün katıldığı CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında ikinci turun ardından MHP’li Yusuf Halaçoğlu’nun CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’le görüşüp “Bir sıkıntı yok, kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz grubu serbest bırakacağız” dediğini iddia etmişti.

Levent Gök de canlı yayına bağlanıp, Halaçoğlu'nun, "HDP, Baykal'ı desteklediğini açıkça açıklamasın, o zaman sorun olmaz" dediğini iddia etmişti.

Dün telefonla canlı yayında bu iddiayı yalanlayan MHP’li Halaçoğlu, bugün de bir basın toplantısı düzenledi.

Yusuf Halaçoğlu, AKP’nin adayı İsmet Yılmaz’ın başkan seçilmesine neden olan MHP’nin gerekçelerini açıklarken, “Biz eğer sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda ‘Siz Baykal’ı seçtiniz, -AKP’nin tabiriyle- dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi” ifadelerini kullandı.