MHP'de, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı aday olan Koray Aydın'a yakın olduğu belirtilen 5 il teşkilatının yönetimlerinin görevden alınarak kapatılması partide gerilime neden oldu. İl örgütlerinde endişe yaşanırken muhaliflerin yanı sıra MYK üyeleri de operasyona tepki gösterdi.

'FAKS EMRİ GELDİ'

Habertürk’ten Esra Yazdıç’ın haberine göre MHP Genel Merkezi, geçen hafta önce Muğla İl Başkanı Osman Güven'i ve yönetim kurulunu görevden aldı. Güvenin bir faks emriyle görevden alındığı öne sürülürken Çankırı İl Başkanı Arif Soysal ve yönetimi de görevden alındı. Teşkilatlarla ilgili operasyon, Edirne, Konya ve Sakarya teşkilatlarının görevden alınmasıyla devam etti. Bu görevden almaların da faks emriyle gerçekleştirildiği öne sürüldü.

'KORAY AYDIN'A YÖNELİK'

Muhalifler, 500'e yakın kişinin görevden alındığı operasyonun, son kurultayda Bahçeli'ye karşı aday olan Koray Aydın'ı destekleyen teşkilatlara yönelik olduğunu belirterek tepki gösterdi. Görevden alınan il başkanları tasfiyenin şahıslara değil MHP'nin birlik beraberliğine büyük zarar verdiğini söyledi.

'YANLIŞ TASARRUF'

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve MYK üyesi Harun Öztürk ise Twitter'dan. "Bu tasarruf bana göre de yanlış olmuştur. Ancak bu şekilde düşünüyor olmam ne yakışıksız ve ciddiyetsiz bir üslupla hakaret etmeyi gerektirir ne de partiyi cezalandırma niyetiyle hareket etmeyi. Bugün omuzlarımızda, hatta hücrelerimizde hissetmemiz gereken milli sorumluluk bize; ölçülü ve akıllıca hareket etmeyi işaret etmektedir" yorumunu yaptı.

'HASTALIKLI ZİHNİYET'

Koray Aydın'ın sağ kolu olarak bilinen Nazif Okumuş ise Aydın'a yakınlığı ile bilinen teşkilatların kapatılmasına ilişkin, "Hastalıklı bir zihniyetin son icadı. Bahçeli parti içi muhalefetle uğraşıncaya kadar hükümet ile ilgilenseydi şimdiye kadar iktidar olurdu. Bizim derdimiz MHP, Bahçeli değil. Kendisinden aktif politika bekleniyor" diye konuştu.

GÖZLER 13 ŞUBAT'TA

Bahçeli, 13, 14 ve 15 Şubat'ta Türkiye genelinde il teşkilat başkanları ile Kızılcahamam'da bir araya gelecek. Gözler teşkilat başkanlarının Bahçeli'ye göstereceği tavırda.