Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngören anayasa değişikliği referandumu için kampanya çalışmaları Mart ayı başıyla hareket kazanacak. 18 Şubat’ta “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” buluşmasıyla referandum kampanyasının startını veren MHP’li muhaliflerin programı belli oldu.

’80 MİLYON KERE HAYIR’

Nergis Demirkaya'nın haberine göre, referandum sürecinde yeniden bir araya gelen 4 genel başkan adayı 81 ili paylaştı. “80 Milyon Kere Hayır” sloganıyla yola çıkan eski Meclis Başkanvekili Meral Akşener 15 ile gidecek. Akşener 5 Şubat Pazar günü Muğla’da, 11 Şubat Cumartesi Eskişehir’de, 12 Şubat Pazar günü Kütahya’da olacak.

‘HAYIRLI ANADOLU YÜRÜYÜŞÜ’

“Edirne’den Iğdır’a Hayırlı Anadolu Yürüyüşü”ne çıkan Sinan Oğan 18 il için programını tamamladı. Türkiye’nin en batısı Edirne’den yola çıkacak olan Oğan, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Antalya, Burdur, Isparta, Ankara, Yozgat, Eskişehir, Osmaniye, Hatay, Samsun, Artvin, Ardahan ve Kars’a gittikten sonra programını Iğdır ile tamamlayacak. Oğan belirlenen bu iller dışında başka illere de gitmeye çalışacak.

‘NİYET HAYIR AKIBET HAYIR’

“Niyet Hayır Akıbet Hayır” sloganıyla çalışmalarını sürdüren eski Bakan Koray Aydın, 3 Mart Cuma günü Konya’da olacak. Aydın, 11 Mart Cumartesi günü Kırıkkale’de, 18 Mart Cumartesi günü de Giresun’da çeşitli etkinliklere katılacak.

Haberin tamamı Gazete Duvar'da