Van'ın Başkale İlçesi'nde MHP İlçe Başkanı Ömer Bozkurt, yönetimiyle birlikte istifa ettikten sonra BDP'ye katıldı.

Bir türlü seçim heyecanı ve atmosferine giremeyen Türkiye ilginç bir seçim haberiyle çalkalandı. Bu sefer yeni bir kaset vakasından, ya da liderlerin klasik hakaretlerinden değildi gelen haber. Siyasetin bir ucundan öbür ucuna geçen bir ilçe örgütündendi.

MHP Van Başkale İlçe Başkanı Ömer Bozkurt, yönetim kurulundan 16 üye ile birlikte bugün İlçe Seçim Kurulu’na gidip istifa dilekçelerini sundu. Bozkurt, daha sonra BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Kemal Aktaş için açılan seçim bürosuna giderek BDP’ye katıldıklarını açıkladı.

“DÜZEN PARTİLERİNDE DEĞİL HALKIMIN YANINDA OLACAĞIM”

Bağımsız aday Aktaş’ın seçim bürosunda açıklama yapan Bozkurt, bundan böyle düzen partilerinde değil, halkın yanında olmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bundan sonra düzen partilerinde değil, artık halkımın yanında olmak istiyorum, bu bir örnek temsil etmeli. Doğu ve Güneydoğu’da kurulu bütün diğer partilerde yer alan halkımızın istifa edip bir an önce kendi partilerine yani BDP’ye katılmaları için çağrıda bulunuyorum" dedi.

Daha sonra Başkale BDP İlçe Başkanı Derviş Polat, MHP’den istifa edip partilerine geçen Ömer Bozkurt’a rozet taktı. Bağımsız aday Aktaş, Bozkurt’un partilerine geçmesinden çok mutlu olduklarını söyledi. Bozkurt, rozeti takıldıktan sonra seçim bürosunda partililerle tokalaştı.

HABER PAN