MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “yüzde 10 seçim barajı Türkiye için çok ağır” sözlerinin ardından ‘baraj’ konusu yeniden siyasetin gündemine gelirken, MHP'nin tam olarak hangi sistemi ve hangi barajı istediği konusu netlik kazanmadı.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, bu konuda ayrıntılı çalışma yapan ancak AKP'nin önerisi ortaya çıkmadan önce bunu açıklamak istemeyen MHP, bu konu da dahil, kritik gündem başlıklarını teşkilatla yapılacak toplantıya taşımaya hazırlanıyor. MHP'de ilk olarak 16 Kasım'da MYK, 3 Aralık'ta da il başkanları toplanacak. 8-10 Aralık tarihleri arasında MHP'li belediye başkanları Antalya 'da kampa alınacak.

İYİ PARTİ DALGALANMASINA KARŞI 'YUVAYA DÖNÜŞ' ÇAĞRISI

Bahçeli, genel merkezde yürüttükleri çalışmalar ve belirledikleri stratejiler hakkında tabanı bilgilendirecek, önerileri alacak. Toplantıların gündemini seçim sistemi ve barajın yanı sıra yerel seçime yönelik stratejiler, 18 Mart 2018'de yapılacak olağan kongre öncesi hazırlıklar oluşturacak. Toplantılarda ayrıca MHP kökenli muhaliflerin başını çektiği İYİ Parti'ye geçişler ve ülkücü camiada yaşanan İYİ Parti dalgalanmasına karşı 'birlik' ve ülkücüler açısından, 'yuvaya dönüş' çağrısı yapılması bekleniyor.