MHP Bingöl Genç İlçe Teşkilatı, yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldı. Genç İlçe Başkanı Şevket Övün hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin sevk işlemi başlatıldı. Şevket Övün, "Ben zaten istifa dilekçemi önceki gün posta yoluyla il başkanlığına göndermiştim" diye konuştu.

Ntvmsnbc'nin haberine göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Genç İlçe Teşkilatı'nın, parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden, Merkez Yönetim Kurulu'nun verdiği yetkiyle Başkanlık Divanı tarafından, yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldığını kaydetti.

Çetin, kararın bugün il başkanlığına ve Bingöl Genç Kaymakamlığına bildirildiğini ifade etti.

İlçe Başkanı Şevket Övün hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin sevk işlemi başlatıldığını bildiren Çetin, tahkikatın tamamlanması ve kesin kararın verilmesinin ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini belirtti.

ŞEVKET ÖVÜN: ZATEN İSTİFA DİLEKÇEMİ GÖNDERMİŞTİM

Övün, ilçe teşkilatının kapatılması ve partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine yönelik yaptığı açıklamada, kendisine reva görülen uygulamayı hak etmediğini söyledi.

Genç İlçe Başkanlığı görevini 20 yıldır sürdürdüğünü belirten Övün, şöyle konuştu:

"Ben zaten istifa dilekçemi önceki gün posta yoluyla il başkanlığına göndermiştim. Teşkilatımın kapatılması ve partiden ihraç istemiyle ilgili partimden bana herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi görüşüm de alınmadı. 20 yıl önce bu koltuğu teslim alarak zor şartlarda partime hizmet ettim.

Bu uygulamayı hak edecek bir davranış ve tutum içinde bulunmadım. Eğer bugün genel merkezimiz beni keyfi bir uygulama ile fikrim dahi alınmadan ihraç ediyorsa varsın alsın. Yapılan haksızlığı Genç halkımın takdirine bırakıyorum."