Taraf gazetesinde yer alan "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlıklı haber Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan tarafından yalanlandı, ancak Akdoğan’ın açıklaması böyle bir kararın alındığını ve alınan kararda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de imzasının yer aldığını doğrulamış oldu.

Gazetede Mehmet Baransu imzasıyla yayımlanan haberde "Milli Güvenlik Kurulu’nun, 2004 yılı Ağustos ayında yaptığı toplantıda, 'Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler' başlığıyla, 'Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması', tavsiye kararı olarak hükümete bildirilmiş" ifadeleri yer alırken, alınan kararda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de imzası yer alıyor" denilmişti.

Bu iddiaya karşılık Yalçın Akdoğan Twitter hesabından "2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiçbir Bakanlar Kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır" diye açıklama yaptı.

ARINÇ DA YALANLARKEN DOĞRULADI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Taraf Gazetesi'nde yer alan belge ile ilgili, "belgede yer alan çalışmalardan hiçbiri gerçekleştirilmedi. Hükümet o 'tavsiye'leri yerine getirmedi" açıklamasında bulundu. Arınç şunları söyledi:

"11 yılımıza girdik, MGK’da kabul edilenlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. Milli Güvenlik Siyaset Belgesini değiştirdik. İrticayı tehdit olmaktan çıkardık. Bizim 11 seneden beri yaptıklarımız ortadadır, şikayet gelmemiştir. Bu karar alınmış olsa bile bu karar sadece hükümete tavsiye edilmiştir, hükümet bunu yerine getirmemiştir. Kesinlikle yapılmadı."