Mersin'de toplu açılış törenine katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak, Şakirpaşa Havaalanı'na indi.

Burada kendisini bekleyen kalabalığa bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Gezi direnişine ilişkin açıklamalarda bulundu. Direnişçilere yönelik "Çapulcu" ithamını tekrarlayan Erdoğan, polisi ve uyguladığı şiddeti savunarak, "Bu meydanları anarşist ve teröristlere mi bırakacaktık" dedi ve polise yönelik eleştirileri eleştirdi.

Başbakan şu ifadeleri kullandı:

"Hiç endişeniz olmasın siz bizimle beraber yürüttüğünüz sürece milletin rotasında dimdik duran bir AK Parti iktidarı vardır. Bu can bu tende olduğu sürece hiçbir şeyden Allah’ın izniyle yılmaz. Bizim sadece Rabbimize borcumuz var, kimseye değil.

Hizmetlerimizi 76 milyona verdik, hiçbir zaman ayrım yapmadık. Her zaman 76 milyonun partisi olduk. Biz sizleri Allah için seviyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz o rotada yürüdük, o rotada yürüyeceğiz.

'O ÇAPULCULARIN YAPTIĞINI YAPMAYIZ'

Biz o birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar, onlar yıkarlar çapulcunun tanımı budur zaten. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar. Sivil vatandaşın, esnafın dükkanlarını tarumar ederler. Onlar sivil vatandaşın araçlarını da yakarlar, yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar.

Eğer inancınıza güveniyorsanız inanç özgürlüğünden korkmayın. Eğer fikrinize güveniyorsanız fikir özgürlüğünden korkmayın. Söyleyeceğiniz bir şey varsa; eğer çevreciyseniz bu ülkede çevreci bir başbakan var, gelirsiniz başbakanla bunu görüşürsünüz.

YİNE 'SANDIK' VURGUSU

Bu olaylara katılanların yüzde 95’i Gezi Parkı’nı bilmez, hayatlarında Gezi Parkı’na gitmedi. Ama ben orada doğdum, büyüdüm.

Yedi ay sonra yerel seçimler olacak, ilk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum. Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyenler var.

'BU MEYDANLARI ANARŞİSTLERE, TERÖRİSTLERE Mİ BIRAKACAKTIK'

İşte bakıyorsunuz ana muhalefetin partisinden bir milletvekili çıkıyor, genel başkanından tutun da aşağı doğru büyük bir çoğunluğunda aynı kafa var. Benim polisime saldırıyor. Benim polisime hakaret ediyor. Yani bu polis kimin polisi? Bu polis Türk polisi, bu polis bu milletin polisi.

İşte bir başkomiserimizi şehit ettiler. Ama ahlaki değerlerden nasibini almamış olanlar bunların mensupları tweet atıyorlar. Hatay'da ölen gençle ilgili olarak, ‘intikamın alındı’ diyorlar. Bunlar bu denli haddini artık aşmış olan bir siyasi parti. Kardeşlerim biz bunlara aldırmayacağız ama polisimizi de bunlara yedirmeyeceğiz. Bu meydanları anarşistlere, teröristlere mi bırakacaktık?"