Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Özer Sencar, PKK kamplarına düzenlenen hava saldırıları ve yurt içinde başlatılan gözaltı dalgasının arkasında AKP’nin erken seçim planlarının yattığını söyledi.

Prof. Özer Sencar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada AKP’nin IŞİD ve PKK’ye yönelik operasyonlarla olası bir erken seçimde MHP’ye giden oyları geri almayı hedeflediğini belirtti.

Özer Sencar'ın gündeme ilişkin paylaştığı mesajlar şöyle:

"Hükümet önemli bir karar daha aldı ve IŞİD ile PKK'ya eş  zamanlı olarak operasyonlara başladı. Bu, erken seçimi dikkate alan bir karardır. Bu kararlarla halk nezdinde Hükümetin IŞİD ve PKK'ya müsamaha gösterdiği şeklindeki algı yıkılmaya çalışılıyor. Böylece Özellikle MHP’ye giden oyların geri alınması hedefleniyor. PKK da karşı operasyonları ile HDP’yi  kamuoyunda zora sokacaktır. Bu politikalar muhalefeti epey zorlayacak anlaşılan. Bakalım onların karşı politikaları ne olacak. Yaşayıp göreceğiz."

ESAD KONUSUNDAKİ İSTEKLERDEN ŞİMDİLİK VAZGEÇİLDİ

ABD’yle üsler konusunda varılan anlaşmayla ilgili, “Türkiye IŞİD’le mücadele için Esad yönetimi konusundaki isteklerinden vazgeçtiği anlaşılıyor” ifadelerini kullanan Sencar, “Türkiye, Suriye topraklarına ve hava sahasına girme hedef ve planlarından vazgeçtiği anlaşılıyor. Halkın %68’i  de bu politikadan yanadır” diye yazdı.