Irak Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, PKK Lideri Abdullah Öcalan’la mektup vasıtasıyla yazıştıklarını söyledi.

Barzani, Londra’da yayınlanan el - Hayat gazetesine verdiği röportajın ikinci kısmında, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana aracılığıyla zaman zaman PKK Lideri Öcalan’la yazıştıklarını ve Öcalan’ın genel konularda yardımda bulunmak istediğini kaydetti.

"KÜRDİSTAN'DA İRANLI HERHENGİ BİR ASKERİ UZMAN YOK"

Rudaw'ın yer verdiği habere göre Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde İranlı herhangi bir askeri uzman bulunmadığını da belirtirken, Erbil ile Tahran arasında herhangi bir sorun bulunmadığını ifade etti.

IŞİD’le savaşın başlamasından sonra İran’ın Erbil’e iki uçak yardım kargosu gönderdiğini belirten Barzani, yardımların sürdüğünü dile getirdi.

 “Irak’ta İran askeri uzmanları yok” diyen Mesud Barzani, İran’ın bu ülkede yerini sağlamlaştırmak istediğini söyledi.

"KÜRDİSTAN'I BAĞIMSIZ GÖRMEK İSTİYORUM"

Barzani, Kürdistan’ın bağımsızlığıyla ilgili soruyu ise “Benim isteğimin kimsenin isteğine üstünlüğü yoktur. Ben Kürdistan’ı bağımsız bir devlet olarak görmek istiyorum” şeklinde cevapladı ve “Parçalanmış bütün Kürdistan’ı mı kastediyorsunuz yoksa Irak Kürdistanı’nı mı” sorusuna da, “Şu an Irak Kürdistanı’dan bahsediyorum” cevabını verdi.

"BAŞKASINA DEVRETMEK İSTİYORUM AMA..."

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nı devretmek istediğini dile getiren Barzani, “Gerçek duygum şu ki, bu emaneti başkasına devretmek istiyorum. Yaşamım boyunca başkan olarak kalmayı diğerlerinin yaptığını tekrar etmek asla istemiyorum. Bir süre sonra görevimden el çekmek istiyorum ancak halk vazgeçmemi istemiyor. Açıkça söylüyorum ki, itibarım benim en büyük koltuğumdur” diye konuştu.

“Bir general rolünü mü üstlendiniz” sorusuna Başkan Barzani gülerek, “Ben general değil, bir peşmergeyim” şeklinde yanıt verdi.