Mersin'de avukatlara yönelik operasyon gerçekleştirildi. 3 avukat gözaltına alındı, çok sayıda avukat hakkında da arama kararı çıkarıldı. 

HDP Anada Milletvekili Meral Danış Beştaş, avukatlara yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Beştaş, "Hakim ve savcıları Saraya memur eden ve hükümetin kararları ile hareket etmelerini sağlayan zihniyet; gerçek adalete hizmet eden tek güç olan avukatları hedef almış durumdadır" dedi.

Avukatların gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Beştaş, adaletin savunmasız bırakıldığını söyledi.

Beştaş şöyle devam etti:

"Bilinmelidir ki; savunma makamını teşkil eden avukatlar, hiç kimsenin hiçbir gücün önünde boyun eğmez, teslim olmaz. Avukatlara yönelik hiçbir yöntem amacına ulaşmaya muktedir değildir. Mücadelemiz gerçek adalet ve eşitlik içindir. Savunma makamı bu mücadelenin en temel direğidir ve iktidarlar ne denli uğraşırlarsa uğraşsınlar teslim alamayacakları tek kale “savunma kalesi”sidir.

Hükümetin tüm bu hamleleri, aynı zamanda milyonlarca yurttaşın hakkına, hukukuna yöneliktir. Milyonları avukatsız bırakarak yaratılan hukuksuzluğu pekiştirmek için atılan adımlar, Türkiye halklarının güçlü haykırışları ve etkin muhalefeti ile son bulacaktır, son bulmaya mahkûmdur.

Bu itibarla başta hukukçular olmak üzere tüm kamuoyunu ve demokrasi güçlerini, savunmaya yönelik bu hukuksuz operasyonlara karşı dur demeye çağırıyorum. Aksi halde savunma hakkı hepimizin elinden bir bir alınacak ve Türkiye halkları büyük bir adaletsizliğe teslim edilecektir. Ancak bilinmelidir ki; aslolan ve var olan hukukun üstünlüğü ilkesidir."

3 AVUKAT GÖZALTINDA

Bu sabah Mersin'de avukatlara yönelik operasyon yapıldı. Sabah saatlerinde aralarında İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Sekreteri Av. Özgür Çağlar’ın da olduğu  Av. Mehmet Altundaş, Av. Bedri Kuran, Av. Ali Bozan, Av. Rıza Oğuz ve Av. Sabahat Gençtarih’in evlerine ve bürolarına baskın düzenlendi. Av. Bedri Kuran, Av. Ali Bozan ve Av. Sabahat Gençtarih gözaltına alındı.