Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş, komisyondan çekilmelerinin ardından nasıl bir yol izleyeceklerine, önümüzdeki günlerde tartışarak karar vereceklerini belirtti.

Meral Danış Beştaş, dokunulmazlık görüşmelerinden çekilmelerine ve TBMM Genel Kurulu’na teklifin gelmesini ANF’ye değerlendirdi.

Beştaş, "AKP, Meclis'e zorba gücünü getirdi. Dışarıda uyguladığı şiddeti Meclis'e de taşıyor. Saldırganlıkla, işlediği suçların üzerini örteceğini sanıyor ama büyük yanılgı içinde. Halk ve dünya görüyor. Getirdikleri teklife güveniyorlarsa, hukuka uygunsa, meşruysa böyle bir tutum gösteremezlerdi. Bu, dokunulmazlık meselesi değil; başkanlığa giden yolda yaptıkları hamlelerden biri" dedi.

'HALKIN İRADESİNİ KORUMAYA ÇALIŞTIK'

Komisyonda dinleyen, dikkate alan bir anlayışla karşılaşmadıklarını belirten Beştaş, şunları kaydetti: "Bir süre sonra komisyonda kalmanın anlamı olmadı. Zorbalık, tahrikler, tacizler, hakaretler... Meşrulaştırmak temelinde de yaklaşımımız yoktu. Sonuçta onların bu teklifle halkın iradesini ortadan kaldırmak istediklerini söyleyip halkın iradesini korumaya çalıştık."

'TEK MÜCADELE YERİ MECLİS DEĞİL'

Beştaş, "Asla teslim olan HDP görmeyecekler. Değerlendirmelerimiz devam ediyor. Direnişimize devam edeceğiz" mesajlarını vererek, son olarak şunları ifade etti: "Çalışmalarımız devam ediyor. Parti olarak, grup olarak, MYK, il ve ilçe örgütlerimiz olarak çalışmalarımızı, direnişimizi devam ettireceğiz. Komisyondan çekilmekle mücadelemizi durdurmuş değiliz. Tek mücadele yeri de Meclis değil. Genel kurula da katılacağız."