MHP’nin eski genel başkan adaylarından Meral Akşener, hakkındaki iddialar için, “İçişleri Bakanlığı yapmış bir isimim. En üst düzey güç odaklarıyla mücadele ettim. En ufak bir açığım olsa siyaseten beni sağ bırakmazlardı. O yüzden pandoranın kutusunu açtırmasınlar” uyarısında bulundu.

Kendisine yönelik AK Parti üst yönetiminden en ufak bir imanın dahi dile getirilmediğini söyleyen Akşener “Gerçekdışı iddiaları dile getirenler, alt düzey olan ve Meral Akşener’e vurursam önüm açılır beklentisi içinde olanlar” dedi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Medyascope TV'de Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Çakır'ın Başkanlık sistemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Akşener, Devlet Bahçeli'ye eleştirilerde bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle: 

Temmuz ayı başında yaptırdığım araştırmada 8 puan AKP'den oy kaymıştı. Bunların hangi profil olduğuna baktığımızda merkez sağ seçmeninin olduğunu görmüştük. Niçin karartma uygulanıyorun cevabı burada. Anketlerde şöyle bir şey var. 'Oy verecek misiniz?' diye soruyorlar. 'Hayır' net söylüyor, 'hayır' demekten korkmuyor o kesim. 'Evetçiler' kesinlikle argüman veya gerekçe ortaya koyamıyor. 'Evet' diyen de bir şekilde yüzde 30'luk, 37'ye kadar çıkabilir net 'evetçi' takım var. Sonrasında 'ben kararsızım diyenlerin yüzde 80'i 90'ı 'hayır' verecek, onlar korkuyor. 'Hayır' söylemek risk işi. Bir bakıyorsunuz kimliklerine lise ve üniversite mezunu, genel olarak devlet memuru veya önemli bir şirkette çalışıyor. İşinden olmaktan korkuyorlar.

Ben Başkanlık talebinin sayın Bahçeli tarafından 10 Ekim'de gündeme getirildiği andan itibaren, Başkanlık sistminin önce Partili Cumhurbaşkanı kılıklı Partili Başkanlık olduğunu söyledim. Bu ülkemiz için de sayın Cumhurbaşkanı için de yanlış olduğunu söyledim. Her yaş grubundan insanlarla bir toplantı yaptık. Benim çalışmalarım hayır üzerine.

GEREKÇE BAHÇELİ'NİN KOLTUK BEKASI

Bu kurultay sürecinde imzalar topladık biz. İmza toplarken doğal olarak her şehirde gruplar oluştu. İddia ediyorum ki Bahçeli'nin Başkanlık teklifiyle ilgili iddiasında Türk milletinin ve Türk vatanının bekası diye bir kavramın olmadığına; sandalyesinin, koltuğunun bekasını olduğuna inanıyorum.

Çünkü başlangıçta sayın Cumhurbaşkanı'nın fiili durumunun Türkiye'ye zarar verdiğini, bu duruma hukuki bir kılık olması gerektiğini gerekçe olarak söylemişti. Bu gerekçeyi kimse geçerli görmeyince şimdi birdenbire bir beka sorunu ortaya çıktı. Halbuki FETÖ ve PKK ile en ciddi mücadele edildiği dönemde bu beka sorunu nerden ortaya çıkmıştır. Bu beka sorunu neye göre ortaya çıkmıştır Bahçeli'nin bunu açıklaması gerekiyor. 

Diğer taraftan da çözüm sürecinin öne konduğu bir dönemde, Habur rezaletinin, Oslo'nun, Dolmabahçe'nin yaşandığı dönemde bugün iyi kötü terör örgütleri ile mücadele edilirken nasıl bir beka sorunu ortaya çıkmıştır? Bu anlatılmaya muhtaçtır. Bundan dolayı sayın Bahçeli, görüldüğü kadarıyla "ver koltuğumu, al Başkanlığı" gibi bir tutumla ortaya çıktı.

HAYIR ÇIKARSA BİNALİ YILDIRIM VE BAHÇELİ GİDER

Hayır çıkarsa Türkiye derin bir nefes alır. Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli gider. İnsanlar yeni bir siyasi oluşum ihtiyacı duyar.