Kendisine ait internet sitesinde bir açıklama yapan Mansur Yavaş, "Birilerinin Melih Gökçek'i seçtirme gayreti ortadadır. Ankara üzerinde yapılan bu hesapları bozmak gerekmektedir" diyerek CHP'nin adaylık teklifine yeşil ışık yaktı.

Radikal.com.tr’nin haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediği belirtilen Mansur Yavaş’tan adaylık konusunda çok önemli bir mesaj geldi. Yavaş, kendi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin adaylık önerisini kabul edebileceğinin sinyalini verdi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde MHP’nin Ankara adayı olan ve MHP’nin oy potansiyelinin çok üzerinde olan yüzde 27’lik bir oy alarak hem büyük bir sürprize imza atan hem de adından çokça söz ettiren Mansur Yavaş, “Anlaşıldığı üzere birilerinin Melih Gökçek’i seçtirme gayreti ortadadır. Ankara üzerinde yapılan bu hesapları bozmak gerekmektedir. Bu nedenle CHP yönetiminin tekrar ettikleri adaylık tekliflerini; bir seçenek olarak yol arkadaşlarımla ve beni sevenlerle değerlendirmeye almış bulunmaktayız” dedi.

Mansur Yavaş’ın kendisine ait www.mansuryavas.com.tr uzantısındaki web sayfasından yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Değerli Dostlarım,

Bildiğiniz üzere; 2014 Yerel Seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi ’nden aday adayı olduğumu web sitemden açıklamamın ardından öncelikle MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı tarafından adaylık konusunda şahsımın düşünülmediği vurgulanarak “NEREDEN İSTİYORSA ORADAN ADAY OLABİLİR” açıklaması basına yansımıştır. Daha sonraki günlerde bu konunun Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye sorulması üzerine “İLGİ ALANIMIZDAN ÇIKMIŞ ŞAHSİYET, NE YAPARSA YAPSIN ” cevabını vermiş, aday yapılmayacağımı kamuoyuna açıklamıştır.

Bütün bu açıklamalara rağmen, 40 yıldır emek verdiğim partimin başka bir aday ismini açıklayana kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olduğumu tekrar ettim. MHP yönetiminin gerek kendi yaptırdıkları anketlerde gerekse de bağımsız kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptıkları anketlerde ve Ankara Parti Teşkilatlarında yapılan eğilim yoklamalarında, şahsımın MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmam durumunda seçimin kazanılacağı yönünde sonuçlar çıkmasına rağmen, Sayın Mevlüt Karakaya aday olarak açıklanmıştır (bu anketlerin bir çoğu medyada yayınlanmıştır, diğerlerini de yakında yine buradan açıklanacaktır).

30 Ekim 2013 tarihinde Yeni Çağ Gazetesinde Ahmet Takan’ın köşe yazısında Melih Gökçek ve Sayın Devlet Bahçeli’nin görüştükleri ile ilgili yazısını her iki taraf da henüz tekzip etmemiştir. Daha sonrasında Melih Gökçek; adaylığının kesinleşmesinin ardından televizyonlara çıkarak “MHP’nin kapatılarak AKP ’ye katılması gerektiği” yönünde açıklamalarda bulunmuştur. Her nedense bu açıklamalara da MHP yönetiminden resmi hiçbir tepki gösterilmemiştir. Bu sessizlik çok anlamlıdır. Ankara’da Melih Gökçek’in bir 5 yıl daha Belediye Başkanı olması için adeta anlaşılmaz bir çaba gösterilmektedir.

Partimin başka bir aday açıklamasının ardından, AKP ve CHP de dâhil olmak üzere birçok partiden Belediye Başkanlığı teklifi aldım, makam için parti değiştirmek anlayışından uzak biri olduğumdan bu partiler içerisinde Demokrat Parti’den bağımsız adaylığım gündeme gelmiştir. Parti yöneticilerinin genel merkez binasının satışından elde edecekleri gelirle seçim kampanyasını yürütme niyetleri basına yansıdı. Melih Gökçek’in bu duyumlar üzerine telaşa kapıldığı aşikârdır ki; mülk sahiplerinin talebi olmadan ve imar yasasına aykırı olarak DP Genel Merkez Binasının Kültür Merkezi yapılması kararı alındığı aşağıda gördüğünüz haberle kamuoyuna duyurulmuştur. Duyumlar üzerine içine düşülen bu telaş ve çaba son derece anlamlıdır.

Anlaşıldığı üzere; birilerinin Melih Gökçek’i seçtirme gayreti ortadadır. Ankara üzerinde yapılan bu hesapları bozmak gerekmektedir. Bu nedenle CHP yönetiminin tekrar ettikleri adaylık tekliflerini; bir seçenek olarak yol arkadaşlarımla ve beni sevenlerle değerlendirmeye almış bulunmaktayız. Önümüzdeki seçenekler çok net; ya bu oynanan oyuna sessiz kalıp bir 5 yıl daha aynı yönetimle Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetilecek, ya da Ankara için adım atacağız. Bu konuyu hafta sonu boyunca istişare edip, kararımı hafta içi kamuoyuyla paylaşacağım.”