21 yıldır Ankara’yı yöneten Melih Gökçek seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını, emekli olduktan sonra siyaseti bırakacağını açıkladı.

HaberTürk’ten Kübra Par’a konuşan Gökçek, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday olup olmayacağı şeklindeki soruya “Hayır, kesinlikle” yanıtını verirken, bir sonraki seçimler için planlarını da şu sözlerle açıkladı: “Daha dört yıl var, muhtemelen emekli olurum. Hanımı da alırım, bir yere gideriz.” Gökçek, beş yıl sonra kendisini nerede gördüğü sorusuna da "Kısmet olursa istiyorum ki oğlum siyasete devam etsin. Bir yerde ihtiyaç olursa da görevden kaçmam" yanıtını verdi.

Belediye Başkanlığı döneminde imza attığı projelerle Ankara’yı giderek betonlaştırdığı yönündeki eleştirileri de dikkate almayan Gökçek, “Kim ne derse desin benim şehrim çok güzel. Bu kadar temiz, trafiği bu kadar düzenli, yolları geniş bir başka kent yok. Her şeyi rahat” diye konuştu.

Melih Gökçek'in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalara ne diyorsunuz?

Çok saçma bir tartışma. Kıskançlıktan, aşağılık kompleksinden karşıya laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Ak Saray ülkemizin büyüklüğünü gösteren bir şey. Kimse bilmez ama ben şahidim. Putin geldiğinde Cumhurbaşkanımızın odasında otururken etrafı seyretti ve “Demek ki büyük devlet olmak bu” dedi. Hayranlığını ifade etti.

Ama Putin’in hayranlığının pek hayra alamet olmadığını düşünenler olabilir!

Hayır, bu sizin devletinizin büyüklüğünü gösterir. Âcizane benim makamım da güzeldir. Sayısız belediye başkanları, devlet başkanları, başbakanlar, geldi. O makama bakarak, Türkiye’nin büyüklüğünü görerek konuştular.

Kendinizi bir gün AK Saray’da otururken hayal ediyor musunuz?

Hayır, etmiyorum. Benim şurada 4 senem kaldı, bundan sonra ne yapacağım belli değil.

Bu seçimde milletvekili adayı olacak mısınız?

Hayır, kesinlikle...

Bir dahaki seçime?

Daha 4 yıl var, muhtemelen emekli olurum. Hanımı da alırım, bir yere gideriz.

Oğlunuz bu seçimde aday olacak mı?

Bilmem ki...

Eski ezeli rakibiniz Murat Karayalçın’ın CHP İstanbul İl Başkanı olmasına ne diyorsunuz?

Müthiş bir başarı elde eder, İstanbul’u uçurur! (Gülüyor)

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayınız