Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Türkiye'de darbe artık tarihe karışmıştır.

Nereden olursa olsun artık bu ülkede darbe kalkışması olamaz" dedi. "Asker artık darbe yapmak için kışladan çıkamaz" diyen Gökçek, "Türkiye'de inanılmaz bir silahlanma oldu. Çoluk çocuk pompalı tüfek aldı. Kontrollü olursa bunun kullanımı Türkiye'yi cinayete götürmez" görüşünü savundu.

CNN Türk'te 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Gökçek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'de darbe artık tarihe karışmıştır. Nereden olursa olsun artık bu ülkede darbe kalkışması olamaz. Halk arasında mart ile nisan ayı arasında ısrarla darbe olacak iddiasını yaymaya çalışıyor 'FETÖ'. Hapishanelerde 10 binlerce 'FETÖ'cü var. Bunlar çözülmeye başladı. Daha fazla çözülme olmaması adına kendi mensuplarına yalanlarla ümit vermeye çalışıyorlar. 

Asker artık darbe yapmak için kışladan çıkamaz. Türkiye'de inanılmaz bir silahlanma oldu. Çoluk çocuk pompalı tüfek aldı. Kontrollü olursa bunun kullanımı Türkiye'yi cinayete götürmez. Eğer bir kalkışma olursa elinde silahı olan millet sokağa dökülür.

Suikast her zaman olacak, olmaması mümkün değil. FETÖ'nün işi bu. Ama artık darbe yapamazlar. Ben de ölüm tehditleri alıyorum.

Niye 15 Temmuz'da halka ihtiyaç duyulduysa bugün de yeni bir darbe girişimi olursa yine halka ihtiyaç duyulur. Demek ki polis yetersiz kaldı.