Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği öne sürülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı bir toplantıda aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu bir grup ile Ankara'da bir otelde vedalaştığı iddia edildi.

Masalarda veda konuşmaları yapıldığı iddialar arasında.

Gökçek'in yerine geçecek isim olarak ise eski Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın konuşulduğu öne sürüldü.

YARKADAŞ: GECE UZUN OLACAK

CHP'li vekil Barış Yarkadaş ise Twitter hesabından Gökçek'le ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. ​

Yarkadaş, ''Melih Gökçek, bu gece herkesin beklediği kararı birlikte çalıştığı personeline açıklayabilir… Gece uzun olacak…'' paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mehmet Keleş'in de Düzce Belediye Başkanlığı'ndan istifasının ardından AK Partili belediye başkanlarında köklü bir değişiklik yapılacağı gündeme geldi.

Bu değişikliklerden en çok konuşulan ise Melih Gökçek'in koltuğunu bırakma ihtimali oldu ve Erdoğan'ın Gökçek de dahil olmak üzere 6 belediye başkanının istifası istendiği öne sürüldü.

Ancak, hükümet tarafından bu iddialar yalanlanırken Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı:

"Partimizin, herhangi bir birim, partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire… Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu."