MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, hükümetle Abdullah Öcalan arasında yürütülen 'müzakere' sürecini sert bir dille eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır "Yaşadığımız süreç, bir devlet kurma sürecidir. İlmi olarak bir devlet nasıl kuruluyorsa, laboratuvar örneğinde bugün bunu Türkiye'de yaşıyoruz" dedi. Millet olmadan devletin olamayacağını, 'Kürtler' diye bir millettin olmadığını öne süren Şandır, "Benim şahsi kanaatim Kürtler, Türk ırkından geliyor, Turan ırkından geliyor" dedi.

YAŞADIĞIMIZ SÜREÇ DEVLET KURMA SÜRECİ

Türkiye'nin bu hükümet döneminde kötü yönetildiğini savunan Şandır, "Türkiye bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'başkan olma' hayali ile İmralı canisi, bebek katili Abdullah Öcalan'ın 'özgür kalmak, serbest kalmak' hayali ekseninde bir pazarlığa sahne olmaktadır. Bu pazarlık Türk milletinin egemenlik haklarının peşkeş çekilmesi üzerine yapılmaktadır. Türkiye, yeni bir yüzyılın ilk çeyreğinde, geçen yüzyıldan yarım kalan küresel projelerin, yani 'Sevr Anlaşması'nın dayatmasında parçalanmaya çalışılmaktadır. Yaşadığımız süreç, bir devlet kurma sürecidir. İlmi olarak bir devlet nasıl kuruluyorsa, laboratuvar örneğini de bugün bunu Türkiye'de yaşıyoruz." dedi.

'KÜRTLER' DİYE BİR MİLLET YOK

PKK'nin amacının, kurulduğu ilk günden bu yana bu milletin içerisinden bir kısmı üzerinden bir devlet kurmak olduğunu savunan Şandır, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bir devlet kurmanın 3 olmazsa olmaz şartı vardır. Birincisi insan topluluğu olacak, bunun adı millettir. Toprak parçası olacak, ülkedir. Sonuncusu da milli egemenliktir. Şu anda yapılan iş egemenlik tanınmasıdır. İmralı'da yapılan müzakerelerin temel amacı, millet olarak tanıdığınız ve Kürdistan'da yaşadığını kabul ettiğiniz bu milletin egemenlik hakkını vermektir."

Millet olmadan devletin olamayacağını, 'Kürtler' diye bir millettin olmadığını öne süren Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkler nerede varsa Kürtler de orada var. Dil farklılığı ayrı bir millet olmaya yetmez. Biz bin yıldır bu coğrafyada bu insanlarla birlikte yaşıyoruz. Benim şahsi kanaatim Kürtler, Türk ırkından geliyor, Turan ırkından geliyor."