CNN Türk'te katıldığı programda canlı yayında "Cemevleri terör yuvası oldu" diyen AKP Milletvekili Mehmet Metiner'e Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu'ndan tepki geldi. (Mehmet Metiner ne demişti)

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu’nun Mehmet Metiner’e cevabı şöyle:

#HasanFeritGedik in cenazesi Cemevi olarak sadece Armutlu Cemevinde uğurlandı, hizmeti görüldü. Gülsuyu ve Gazi de Cemevine götürülmedi

Gülsuyunda Cemevine götürülmediği gibi o silahlı kişiler Gülsuyunda değil Gazi Mahallesindeydi. Gülsuyunda silahlı kişiler yoktu.

Silahlı kişiler Gazi Mahallesinde ortaya çıktı ve Cemeviyle de bir alakası yoktu. Cenaze Gazi Mah.de Cemevine hiç götürülmedi.

Gazi Mahallesinde bir yürüyüşle doğrudan mezarlığa gidildi. Silahlı 5 çocuk orada görüldü. Asla onaylamadık, asla tasvip etmedik. Bizim yapabilecek bir şeyimizde yoktu.

Camilerde Hizbullah, El kaide vb terör örgüt mensularının cenaze hizmetleri verilmiyor mu? O halde Camiler neden Terör yuvası demiyorsunuz.

Cemevlerimizde hizmet verirken insanların ne iş yaptığını hatta inancını dahi sormayız. Gelene getirilene hizmetimizi veririz.

DHKP-C vb. örgütlerin sempatizanları hatta üyeleri aynı zamanda Cemevlerimize de üye olabilir. Biz istibarat örgütü değiliz. Bilemeyiz.

Ancak cemevlerimiz inancımız doğrultusunda hizmet vermektedir. Kimin hangi örgüt üyesi olup olmadığına bakmayız.

Bütün bu gerçekler ortadayken, Cemevlerini terör yuvası ilan etmek, Aleviler olan kininizin, öfkenizin ve nefretinizin dışa vurumudur.

#HasanFeritGedik ne de diğer canlarımız terör suçlusu değildir. Ancak bir terör suçlusunun cenazesini bir ibadethaneden yolcu etmekle o ibadethane terör yuvası oluyorsa en büyük terör yuvası Camilerdir. Mehmet Metiner’ in mantığından hareket edersek böyle saçma bir sonuca olaylıkla ulaşabiliriz.

Mehmet Metiner bir parlementer olarak bu toprakların, bu ülkenin büyük bir kısmının inancı olan Alevi inancına, onun ibadethanesi olan Cemevine ve bu inanca mensup olan insanlara kin, nefret ve öfkeyle yaklaşacağına söz söylediği platformları bu insanların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi amacıyla kullanmalıdır. Tabi vicdanı var ise.

DEMOKRAT HABER