Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu Rize belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Farklı siyasal anlayışa sahip isimlerin de içerisinde yer alacağı ortak bir liste oluşturarak çeşitli renkleri buluşturacak ve Saadet Partisi’nden aday olacak olan Bekaroğlu hafta sonu Rize’ye geliyor.

Bekaroğlu “Rize halkından gelen yoğun baskı ve taleplerin karşısında sessiz kalamazdım o nedenle Rize belediye başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum” dedi.

Bu hafta sonu Rize’ye gelerek adaylığını resmen açıklayacak olan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu adaylığı konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

“HERKESİN DESTEK VE DUASINI BEKLİYORUM”

Bekaroğlu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Rize kamuoyunda Rize halkından gelen talep ve benim bu talebe duyarsız kalamayacağımı söylememle başlayan ve bir süreden beri devam eden Rize Belediye Başkanlığı adaylığımla ilgili çalışmaları tamamladık. Allah izin verirse 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde Rize Belediye Başkan adayı oluyorum. Herkesin desteği ve duasını bekliyorum.

MAHMUTOĞLU VE ÇOLAK PROGRAMI AÇIKLAYACAK

Çalışmalara devam etmek üzere bu hafta sonu Rize’ye geliyorum. Konu ile ilgili geniş açıklamayı 11 Ocak 2014 Cumartesi günü Rize’de yapacağım. Hafta sonu programımla ilgili gerekli açıklamalar Rize’de hazırlıkları sürdüren Mustafa Mahmutoğlu ve Cemil Çolak Bey’ler tarafından yapılacaktır.” Dedi.

FARKLI RENKELR VE FARKLI GÖRÜŞLER OLACAK

Rize Nabız gazetesi editörleri ulaştığı bilgilere göre Bekaroğlu başkanlığında oluşacak olan belediye meclis üyeliklerine aday olacak isimler oldukça dikkat çekici.

Edinilen bilgilere göre birçok siyasi partide yer alan önemli ve saygın isimlerin Bekaroğlu’nun listesinde yer alacağı, bu isimler arasında özellikle iktidar partisi AKP ve muhalefet partisi CHP’de daha önceleri siyaset yapmış bazı isimlerin de yer alacağı kaydedildi.

MEHMET BEKAROĞLU KİMDİR?

Refah Partisi'nden 23. Dönem Rize Milletvekili seçilerek siyasete atıldı. TBMM'de İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeliğinde bulundu.

Mehmet Bekaroğlu, 2000'li yılların başlarında Hikmet Sami Türk'ün Adalet Bakanı olduğu dönemde, F Tipi Cezaevlerinde siyasi tutuklulara yönelik insanlık dışı uygulamalara ve Hayata Dönüş Operasyonu'na karşı verilen insan hakları mücadelesinde aktif olarak yer almış, cezaevlerinde yaşanan ölümlerin durdurulması için yoğun çaba sarf etmiştir.

RP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından bu partinin devamı olan Fazilet Partisi’ne geçti. FP’nin kapatılması sonrasında, politikaya FP'nin devamı olarak kurulan Saadet Partisi’nde devam etti.

SP’den genel başkan yardımcılığı görevinde iken istifa etti. CHP'den ayrılan sosyal demokrat Ertuğrul Günay ile birlikte, "Yeni bir siyaset" adını verdikleri, Kamuoyunda "Müslüman sol" olarak adlandırılan hareketi kurdu. Bekaroğlu'nun, bu hareketi Günay'ın AK Parti'ye katılması nedeniyle destek bulamadı.

2009 yerel seçimlerinde SP'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı olarak aktif siyasete dönüş yaptı. Fakat belediye başkanı seçilemedi.

Ekim 2010'da Saadet Partisi'nden istifa ettikten sonra Numan Kurtulmuş başkanlığında kurulan Halkın Sesi Partisi'nin kurucularından biri oldu. HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı olmuştur.

Numan Kurtulmuş Ak Parti’ye geçince parti siyaset sahnesinden çekildi. Mehmet Bekaroğlu ise Başbakan Erdoğan ve Numan Kurtulmuş’u eleştirerek AK Parti'ye geçmedi. (rizenabiz.com)