Genel Başkan Numan Kurtulmuş Başkanlığında Ankara'da toplanan HAS Parti İl Başkanları, Başbakan Erdoğan'ın AKP'ye katılma teklifini masaya yatırdı.

 

İl başkanlarının Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütünleşme davetine tam destek verdiği açıklandı.

 

Ancak bugün yaşananlar Has Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Bekaroğlu’ndan itiraz geldi Bekaroğlu twitter’dan yaptığı açıklamalarda, “Bunların "istişare" diye nitelendirilmesi mümkün değil; istişarede insanlara düşünceleri sorulur, tartışılır gerekirse oylama yapılır” dedi ve “Arkadaşlar adeta "ikna odaları"na alındı” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

 

İşte Bekaroğlu’nun açıklamaları:

 

Has Parti'nin fiilen kapatıldığını; bundan sonraki sürecin resmi işlemlerin tamamlanması için gerekli formalitelerdir demiştim.

 

Nitekim bugün Has Parti Genel Merkezinde yapılan toplantılar bu formalitelerin bir aşamasıydı.

 

Bunların "istişare" diye nitelendirilmesi mümkün değil; istişarede insanlara düşünceleri sorulur, tartışılır gerekirse oylama yapılır.

 

Böyle olmadı. Özellikle il Başkanları tümünün bulunduğu bir ortamda dinlenmediler. Beş gruba ayrılarak genel başkanla görüştüler.

 

Arkadaşlar adeta "ikna odaları"na alındı. Sonra da bir il Başkanı şöyle bir açıklama yaptı: "Netice olarak genel başkanımızın alacağı her türlü karara destek verdiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.''

 

Kaç il başkanı destekliyor, kaçı desteklemiyor, niçin bu konuda bir açıklama yok.

 

Bu istişare değil elbette. Aslına buna gerek de yok; Sayın Genel Başkan'ın böyle bir istişareye de ihtiyacı yok.

 

Bu camia bu tür istişareleri çok gördü; Halkın Sesi de böyle olmayacağını ilan ederek kurulmuştu.

 

Demokrat Haber İstanbul