Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülecek dava öncesi adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğunda bulunan açık otopark, araç girişine kapatıldı.

Araçlar diğer bloklarda bulunan otoparklara yönlendiriliyor. Öte yandan adliyenin giriş kapısı, demir barikatlerle çevrildi. 2 TOMA aracının da bulunduğu adliye bahçesinde çok sayıda çevik kuvvet polisi de bekliyor.

ACILI AİLELER AYVALITAŞ İÇİN BULUŞTU

Mehmet Ayvalıtaş Davası'na destek için gelenler adliye önünde bir araya gelmeye başladı. Gezi Parkı direnişinde öldürülen Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük de geldi.

Berkin Elvan'ın babası ve Abdullah Cömert'in abisi de davaya destek olmak için adliyeye geldi.

Adliye önünde Gezi Parkı direnişine hayatını kaybedenlerin isimleri okunarak "Burada" diyen kitle daha sonra "Her yer Taksim her yer direniş", "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganları atıldı.

KAPIDA ARBEDE

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada izdiham yaşandı.

Duruşma salonuna girmek isteyenlerin sayısının çokluğu nedeniyle kapıda arbede yaşandı.

AVUKATLARDAN SALON İTİRAZI

Salonun küçük olduğunu belirten avukatlar, daha büyük bir salonda duruşmanın görülmesini istediler.

Duruşma salonunda Ayvalıtaş ailesi, hem Mehmet 'in hem de oğlunun ölümüne dayanamayan ve kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Fadime Ayvalıtaş'ın resimlerini ellerinden bırakmadılar.

HAKİM: YETERİ KADAR MÜSAMAHA GÖSTERDİM

Duruşma başladı. Avukat yoklaması yapıldı. Mahkeme heyeti ve avukatlar arasında Mahkeme Başkanı'nın "yeteri kadar müsamaha gösterdim" demesi üzerine tartışma yaşandı.

Muharrem Ayvalıtaş, annesi Fadime Ayvalıtaş'ın fotoğrafını havaya kaldırarak mahkeme heyeti ve seyircilere gösterdi.

TAKSİM DAYANIŞMASI ÇAĞRI YAPTI

Taksim Dayanışması Mehmet Ayvalıtaş ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren annesi Fadime Ayvalıtaş için tüm duyarlı vatandaşları 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma için Kartal Adliyesi'ne çağırdı.

Hazırlanan iddianamede kazanın gerçekleştiği MOBESE görüntülerine yer verilmemiş, avukatlar bu duruma itiraz etmişti. Bir önceki duruşmada polisin biber gazlı müdahalesi sonucu adliye önünde Gezi Şehitleri'nin aileleri gaza maruz kalmıştı. Sol basının alınmadığı duruşmada sözlü ve görüntülü kaydının alınması, polisin dışarı çıkartılması ve büyük duruşma salonu tahsisi talepleri de mahkeme tarafından reddedilmişti.

Evlat acısına dayanamayan anne Fadime Ayvalıtaş 12 Aralık'ta kalp krizi geçirerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. (Gerçekgündem)