AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Maalesef İsrail yönetimi Ortadoğu 'da bir çıbanbaşıdır. Ortadoğu hatta dünya barışının önünde en büyük engeldir" dedi.

AK Parti’nin bir diğer Genel Başkan yardımcısı Salih Kapusuz ise “İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamların suç ortağının ABD olduğunu, İsrail'e verdiği her türlü destekle katliamlara davetiye çıkardığını” söyledi.

Radikal'de yer alan habere göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Müslümanlara, özellikle kutsal günlerinde zarar vermenin İsrail zihniyetinin geleneksel tavrı olduğunu” ve “İsrail'in Müslümanlara zarar vermekten adeta sadist bir duyguyla zevk aldığını” söyleyerek şöyle devam etti: "Gazze'de 200'ü aşkın çoğu çocuk insanların ölümüne sebep oldular. Diyorlar ki 'bize Gazze'den füze fırlatılıyor' Peki İsrail'de bu füzelerden kaç kişi ölmüş? Bir tek kişi hayatını kaybetmiş mi? Bütün bunlar tamamen bir senaryodur."

‘BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NE İÇİN BİRLEŞMİŞTİR’

Bütün dünyanın saldırıları izlediğini belirten Şahin, "İsrail, maalesef İsrail yönetimi Ortadoğu'da bir çıbanbaşıdır. Ortadoğu hatta dünya barışının önünde en büyük engeldir. Dünya maalesef bütün bu olup bitenleri seyrediyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin ateşkes çağrısının hiçbir anlamı yok. O halde dünya insanı şunu soruyor; 'Birleşmiş Milletler ne için birleşmiştir? Bu tür uyuşmazlıkları, dramları önleyemeyecekse varlık nedeni nedir? Bunu sorgulamaktadır" ifadesini kullandı.

KAPUSUZ: FİLİSTİN'DEKİ KATLİAMLARIN SUÇ ORTAĞI ABD

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salip Kapusuz ise “İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamların suç ortağının ABD olduğunu, İsrail'e verdiği her türlü destekle katliamlara davetiye çıkardığını” söyledi.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Kapusuz'un resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara yer verildi.

İsrailli bir kadın milletvekilinin "Filistinli anneleri de öldürelim, evlerini yıkalım" ifadesini kullandığını anımsatan ve "Üstelik bunu söyleyen bir 'kadın' milletvekili. Yani ya bir anne ya da anne adayı. Bu nasıl bir kin? Bu nasıl bir gözü dönmüşlük hali?" diye soran Kapusuz, şöyle devam etti:

"Bu sözler nefret suçudur. Bu sözleri ancak insanlıktan çıkmış bir kişi ifade edebilir. Camileri bombalıyorlar ve sonra çıkıp 'Orada teröristler vardı' diyecek kadar canileşiyorlar. İsrail Başbakanı, 'Saldırıları daha da şiddetlendireceğiz' diyecek kadar pervasızlaşıyor. Evet, İsrail nefretten besleniyor. Bitmek tükenmek bilmeyen bu nefretlerini oradaki Müslüman Filistinlilere yöneltiyorlar. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden katliam yapıyorlar."

İsrail'in, bu tutumuna karşı tüm ülkelerin diplomatik yaptırımlarda bulunması ve saldırılarını durdurmadığı sürece yalnızlığa itilmesi gerektiğini belirten Kapusuz, şunları kaydetti:

"Aksi takdirde İsrail nefreti bölgede daha büyük katliamlara yol açacak. Dünya ülkeleri unutmasın ki 'Kurt kuzuyu yerken sessiz kalmak, kurdu desteklemektir', İsrail'in hamisi olan ABD ise 'Kurt ile yiyip kuzuyla yas tutma' politikasını terk etmelidir. Beslediği, büyüttüğü ve desteklediği İsrail'in katlettiği çocukların vebali ABD'nin de omuzlarındadır. İsrail'e her türlü desteği verip sonra Filistinli çocukların katledilmesine timsah gözyaşları döken ABD'yi bir kez daha kınıyorum. Filistin'deki katliamların suç ortağı ABD'dir. Zira İsrail'e verdiği her türlü destekle bu katliamlara davetiye çıkarmıştır."