CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Giderek polis devleti hâline gelen Türkiye'de dün internet üzerinden haberleştiğim bir arkadaşımızın bana anlattıklarını aktaracağım. Bir polis hem dövdüğü hem de küfür ettiği kıza şu cümleleri söylüyor: ‘Hazır burada karanlık var, hazır lambalar da sönük (çok affedersiniz) seni burada domaltıp…’ diyen bu polisin bulunmasını istiyorum” dedi.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, gündeme geçmeden önce sisteme girmiş milletvekillerine birer dakika söz verdi. Sapan’ın sözleri tutanaklara şöyle yansıdı:

YILDIRAY SAPAN (Antalya) - Sayın Başkan, giderek polis devleti hâline gelen Türkiye'de dün internet üzerinden haberleştiğim bir arkadaşımızın bana anlattıklarını aktaracağım.

Bu arkadaş, malum olaylara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınıyor ve gözaltı otobüsüne -İstanbul'da geçiyor olay- kadar rastladığı her polis tarafından birer ikişer dövülüyor. Gözaltı otobüsüne gittikten sonra, orada da birkaç polis tarafından dövüldükten sonra kendi derdini unutup yanda bir kızın feryatlarını duyarak irkiliyor. Aynen şu: Bir polis hem dövdüğü hem de küfür ettiği kıza şu cümleleri söylüyor: "Hazır burada karanlık var, hazır lambalar da sönük (çok affedersiniz) seni burada domaltıp…" diyen bu polisin bulunmasını istiyorum.

Ayrıca, Başbakan'ın, Bülent Arınç'ın, İçişleri Bakanı'nın bir yakınına, kızına, eşine, şuna ya da buna bu laf söylense ne hissederdi merak ediyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz Sayın Sapan.

AHMET AYDIN (Adıyaman) - Sayın Başkanım, yerinden söz alırken edepli bir dil kullansınlar lütfen. (CHP sıralarından gürültüler)

YILDIRAY SAPAN (Antalya) - Ben, sizin amiri olduğunuz polisin söylediklerini söylüyorum. (Milliyet)