Kandil'den açıklama beklenirken, Meclis Genel Kurulunda ilginç bir tartışma yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, 7 ay önce çatışmada ölen bir üsteğmenin kızının doğduğunu hatırlatarak, “Dün yanlarındaydım. Devlet yoktu çünkü teröristlerin can güvenliğini sağlamak için pazarlık yapmakla meşguldüler" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Benim kızım doğduğu gün babası öldürüldü, bunu bilir misiniz acaba? Ama ben hiçbir zaman bu coğrafyada savaşın devam etmesinden yana bir tavır sergilemedim" karşılığını verdi.

Genel Kurulda söz alan Tarhan, şunları kaydetti: "Dün, Ankara'da bir şey oldu; Çınar Üsteğmenin kızı Masal Rüzgâr doğdu dün. Babası yedi ay önce şehit olmuştu, hayata babasız başladı. Doğduğunda yanında, onun babasının can güvenliğini sağlayamayan iktidar yoktu -dün yanlarındaydım- devlet yoktu çünkü teröristlerin can güvenliğini sağlamak için pazarlık yapmakla meşguldüler. Öcalan'ın talimatı gereği ordularını geri çekmekle meşguldüler."

BDP'li Buldan önce, "Yazıklar olsun size, yazıklar olsun!" diyerek tepki gösterdi. Daha sonra söz isteyerek şunları söyledi:

"Emine Ülker Tarhan'ın açıklamalarını dinlerken tüylerim diken diken oldu gerçekten. Bu coğrafyada ne kadar çok çocuğun yetim kaldığını acaba bilmez mi Sayın Tarhan? Siz bir örnek verdiniz ama ben size binlerce örnek veririm. Böylesi bir atmosferde barışa karşı olmak ne kadar acıdır Sayın Tarhan.

Benim kızım doğduğu gün babası öldürüldü, bunu bilir misiniz acaba? Ama ben hiçbir zaman bu coğrafyada savaşın devam etmesinden yana bir tavır sergilemedim. Ben sürekli bu coğrafyaya bir barışın gelmesi için çırpındım durdum, mücadele ettim ama siz sürekli bir tarafı göstererek diğer tarafı ne yazık ki bu ülkede acı çekmemiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Akan kardeş kanının durması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, ben bunu anlamakta sıkıntı çekiyorum" (Akşam)