TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda kavga çıktı. AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba birbirlerine içi su dolu pet bardak fırlattı.

Komisyon, AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün başkanlığında toplandı.

AKP'li Metiner, Suriye fotoğrafları ile ilgili hazırlanan bildiriyi okudu.

“EL KAİDE VE MİT İŞBİRLİĞİ YAPIYOR”

CHP'li Ağbaba, Suriye Dışişleri ve BM'nin bu fotoğrafları kabul etmediğini iddia ederek, "Ancak AA ve TRT, büyük bir olaymış gibi bu fotoğrafların üzerine atladı ve yayınladı. Kim yaparsa yapsın insanlık dışıdır bu fotoğraflar. Ama bu noktada bizim ülkemiz yetkililerinin bir sorumluğu var mıdır, yok mudur buna bakmak lazım. Hükümetin orada dökülen kanda büyük payı vardır. Bizim ülkemizde akan kanların sorumlusu da hükümettir, Mesela Reyhanlı'daki saldırılar. Oradaki terör örgütlerine terör örgütü diyorsanız sizi tebrik ederim. El Kaide MİT ile işbirliği yaptığını herkes biliyor" dedi.

SULU KAVGA BAŞLADI”

Ağbaba'nın konuşmasının son bölümünü yüksek sesle yapması üzerine AKP'li Metiner, "Sesini yükseltme" diye bağırdı.

Ağbaba'nın, "Sen kimsin? Burada başkan var sen kim oluyorsun?" sözleri üzerine Metiner, "Burada terör estiremezsin" dedi. Bu sözler üzerine ayağa kalkan Ağbaba, bağırmaya başladı ve Metiner'e pet şişe fırlattı. Metiner'in karşılık vermesi üzerine, iki milletvekili birbirlerinin üzerine masada duran pet şişeleri atmaya başladı. Kapalı paketteki sular etrafa saçıldı.

PLASTİKLER BİTİNCE CAM BARDAK FIRLATTI

Ağbaba, masada duran cam bardağı da Metiner'in üzerine attı. Metiner'e gelmeyen cam bardak, karşı duvara çarpıp kırıldı ve salonda bulunanların üzerine saçıldı. Bu sırada salonda bulunan gazeteciler ve uzmanlar kendilerini korumaya çalıştı.

Komisyonun diğer milletvekilleri araya girerek kavgayı sonlandırdı. Komisyon Başkanı Üstün de toplantıya bir süre ara verdi.