TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasındaki tartışma çıktı.

Tartışma sonrası çıkan kavgada aralarında CHP'li Musa Çam ve HDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu 4 milletvekilinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki "iç güvenlik paketi" görüşmeleri esnasında AKP'liler CHP ve HDP milletvekillerine saldırdı.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, AKP'lilerin başkanlık divanındaki çekiçle saldırdığını, saldırıda Aykut Erdoğdu, Musa Çam, Mahmut Tanal ve Ertuğrul Kürkçü'nün yaralandığını söyledi.






İç güvenlik paketinin meclis görüşmelerinde kapalı oturuma geçildi. O nedenle haberler de meclisteki vekillerin twitter mesajlarından edinilebildi.

Vekillerin yazdığı mesajlara göre AKP’li vekiller HDP ve CHP'li vekillere saldırdı. Bir AKP'li vekilin meclis kürsüsündeki çekiçle saldırı yaptığı iddia edildi.

Hayat televizyonuna bağlanan Melda Onur yaşananları anlattı.

Melda Onur kadın milletvekilleri olarak kürsüde durma kararı aldıklarını, ilk önce HDP'li kadın vekillerin yürüdüğünü ve bu esnada AKP'li vekillerin saldırdığını belirtti.

Melda Onur, Meclis'te Kapalı oturumda meclis TV kapalıyken AKP'lilerin sürü halinde saldırmasıyla büyük kavga çıktığını ve yaralılar olduğunu bildirdi.

Melda Onur: Burada telefonlarda sıkıntı var, jammer var. Arkadaşlarımıza ulaşamıyoruz.

Binnaz Toprak: Meclis'te AKP'lilerin saldırısında arkadaşımız Musa Çam sedye ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bizden ve HDP'den darbe alan başkaları var.

Melda Onur: Aykut bey çok fena düştü, meclise ilk defa hemşirelerin girdiğini gördüm. Her şey kapalı oturumda oldu. Sabahat Tuncel darp edildi.

Melda Onur: Kapalı oturumda kameralar da olmayınca resmen hücum ettiler. İlk yürüyen Sebahat oldu, arada kaldı, yüzünde çizik var ve dizinde sıkıntı var.

Meclise ilk defa sedye girdi diyen Melda Onur jammerlarla iletişimlerinin de engellendiğini söyledi.

AKP’li bir vekilin de merdivenlerden yuvarlandığını söyleyen vekil meydan muharebesi yaşandığını söyledi.

Kameraların olmadığı kapalı oturumda yaşananlar için henüz bir görüntü ulaşmadı.

Melda onur hastabakıcıların sedye ile meclise girdiğini gördüğünü belirtti.

Ertugrul Kürkçü de yine canlı yayında Mahmut Tanal’ın başına vurulurken Musa Çam’ın hastaneye kaldırıldığını anlattı.

Melda Onur kapalı oturuma itiraz ettiklerini, kameraların kapanması ile saldırının başladığını söyledi.

Twitterdan yazan Müslim Sarı şu anda hastane olduklarını belirtti ve Musa Çam’ın kaburgasında çatlak olduğunu iletti.

AKP Gaziantep milletvekili Ali Şahin, HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye yapılan saldırıyı twitter hesabından bu şekilde alaya aldı:



Meclis’teki kavgaya ilişkin olarak CagdasSes.com’a konuşan ve o esnada Pervin Buldan’ın yanında bulunan HDP’li Sebahat Tuncel şu ifadelerde bulundu:

"İlk olarak Pervin Hanım ile benim üzerime yürüdüler. Erkek şiddeti her yerde. İnsan bir kez daha bunu görünce daha iyi anlıyor. Bugün ÖzgeCan için o kadar şey söylendi oysa. İşte, gördük. Erkek olunca hiçbir şey değişmiyor. Asıl sorun, İç Güvenlik Yasası’na bu kadar tepki varken AKP’nin şiddetle bu şiddet yasasını çıkarmak istemesidir. O kadar kursalsız ve her şeyi hiçe sayarak, hatta şiddet uygulamayı bile göze alarak yaptıkları uygulamanın tek bir adı varsa, o da zorbalık. Üstelik kadın vekillere yönelik yaptıkları şiddet kabul edilemez. AKP’nin Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başlattı kavgayı. Birçok arkadaşımız bizi korumaya çalıştı. Bazıları saldırmak, bazıları da korumak için araya girdiler."

CHP milletvekili Süleyman Çelebi yaralı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ı ziyaret ediyor: