TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP'nin, Meclis'in olağanüstü toplanmasına ilişkin başvurusu üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun, 14 Ağustos Salı günü saat 15.00'de toplanması için çağrıda bulundu

 

Çiçek, parti gruplarına gönderdiği “Olağanüstü toplantı çağrısı” yazısında, şu ifadelere yer verdi:

 

“TBMM , CHP Grubu adına Grup Başkanvekilleri İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, 'Son günlerde tırmanan ve yöntem değiştiren terör olayları ile Suriye ve Irak 'la ilişkilerimiz bağlamında ülkemizin karşı karşıya bulunduğu iç ve dış tehditler konusunda bir genel görüşme açılmasına' ilişkin önergesini görüşmek için yeter sayıdaki üyenin istemi üzerine, Anayasa'nın 93 ve TBMM İçtüzüğü'nün 7. maddeleri gereğince 14 Ağustos 2012 Salı günü saat 15.00'de olağanüstü toplantıya çağrılmıştır.”

 

KILIÇDAROĞLU : BÖYLE BİR TABLODA MİLLETVEKİLLERİ TATİLDE Mİ OLSUN ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’nin olağanüstü toplanması teklifine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "AK Parti, bölücü terör örgütünün CHP gibi kuyruğuna takılacak bir parti değildir” sözleriyle yanıt vermesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın hesap veremeyeceği için Meclis’e gelmediğini öne sürerken, "Başbakan’ın gelmemesinin nedeni şu: Gelip parlamentoda ne söyleyecek? Suriye’de kan gövdeyi götürüyor. İran Genelkurmay Başkanlığı açıklama yapıyor. Türkiye daha sert bir açıklama ile cevap veriyor. Bütün bu tablolar yaşanırken milletvekilleri tatilde mi olsun ?" diye konuştu.

 

‘KİMSE PARLAMENTODAN KAÇMASIN’

Kılıçdaroğlu, TBMM ’yi olağanüstü toplantıya çağırmaları ardından Başbakan’ın bu konudaki sözlerine tepki göstererek şöyle devam etti:

 

"TBMM’yi toplantıya çağırmak, Türkiye’nin en temel sorunlarını TBMM’de görüşmek, Suriye gibi İran gibi ilişkilerimizin son derece gerginleştiği bir ortamda hükümetin yasama organına gelip bilgi vermesini istemek ne zamandan beri PKK terör örgütünün arkasına takılmak oldu? İnsan ağzından çıkan lafı bir duymalı. İnsanda biraz ar, edep, riya olmalı. Meclis’ten kaçmak olur mu? Şehitlerimiz arka arkaya geliyor, Suriye ile savaşın eşiğindeyiz. Suriye’de kan gövdeyi götürüyor. İran Genelkurmay Başkanlığı açıklama yapıyor. Türkiye daha sert bir açıklama ile cevap veriyor. Bütün bu tablolar yaşanırken milletvekilleri tatilde mi olsun? Hiç kimse parlamentodan kaçmasın."