CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi üzerindeki görüşmelerde, “Jandarma biz sosyalistiz” marşını okudu. Ancak, “belki bir gün zabit sana köylünü kurşunla der” sözünü, “belki bir gün bakan sana köylünü kurşunla der” diyerek değiştirdi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e yüklendi.

"AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER"

Meclis Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi üzerinde konuşan Çam, biber gazına değinerek, “Bizim gazımız organiktir, hiçbir zararı yoktur diyen İçişleri Bakanı da burada oturmaktadır. Eğer bir İçişleri Bakanı benim gazım organiktir diyorsa ve birtakım kolluk kuvvetleri de bundan cesaret alıp da bunu yapıyorsa, Sayın Bakan da orada ne güzel pişkin pişkin gülüyor. İşte gördüğümüz tablo bu. At sahibine göre kişner. Eğer at böyle yapıyorsa sahibi böyle yapıyorsa at da ona göre kişniyor” dedi.

Jandarmadan bahseden Çam, “1970’li yıllarda öğrencilik dönemimizde hepimiz poliste görmüş olduğumuz zahmetler ve eziyetlerden dolayı jandarmaya daha sevecen ve daha sıcak bakıyorduk. Ve jandarmayı gördüğümüzde şu marşı söylüyorduk: Jandarma biz sosyalistiz. Dostuz yalnız biz sana, kurtuluşun bizimledir, elini uzatsana, jandarma sen ah bir bilsen, sana ne iş verdiler, belki bir gün bakan sana köylünü, kurşunla der” diyerek Genel Kurul’da marşı okudu.

Çam, marştaki “belki bir gün zabit sana köylünü kurşunla der” sözünü de, “belki bir gün bakan sana köylünü kurşunla der” diyerek değiştirdi.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da gülümseyerek, “İlk defa Genel Kurul’da şarkı söylendiğini duyduk. Böyle olacak bir şey değil ama” diye konuştu.