Meclis Başkanı İsmail Kahraman, tepki çeken laiklik sözlerinin ardından tartışmalara neden olacak bir laiklik açıklaması daha yaptı.

"Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı" sözleriyle gündeme gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Laiklik cumhuriyetin temel esaslarından değil" ifadelerini kullandı.

Haberdar'ın aktardığına göre Kahraman, 100'üncü Yılında Milli Türk Talebe Birliği ve Gençlik Sempozyumu törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada İsmail KahramanTBMM Başkanı Kahraman, tartışma yaratan laiklik çıkışıyla ilgili olarak, "Şahsi düşüncelerimi ifade ettim. Laikliğin yeniden tanımlaması gerektiğine vurgu yaptım. Laiklik her türlü din ve inanç özgürlüğünü güvence altına alır. "Anayasa'nın dindar olması" beyanındaki kastım; Hiç bir ayrım yapmaksızın, din ve vicdan özgürlüğünün Anayasa'mızın lafzı ve ruhu ile güvence altına alınmasını sağlamayı temmeni etmektir. Konuşmamın farklı değerlendirilmesi masum bir tavır değildir. Laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalıdır" açıklaması yapmak zorunda kalmıştı.