Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Toplu açılış" törenlerini Mardin'de devam ettirdi. Karayolları Parkı'ndaki mitinge katılan Erdoğan, Batman, Diyarbakır ve Siirt'te olduğu gibi yine çok az bir kalabalığa seslendi. Erdoğan, miting alanına gidirken HDP seçim bürosu önündeki Mardinliler otobüse sırtlarını dönerek Cumhurbaşkanına tepki gösterdi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde yaptığı konuşmasının büyük bölümünü AKP propagandasına ayıran Erdoğan, eline yeniden Kürtçe Kuran-ı Kerim'i alarak, HDP ve DBP'yi hedef aldı.

Erdoğan, "Diyanet işlerini kapatacağız' diyorlar. Bunlar cami duvarına pislemeye başladı. Her türlü istismarı yapıyor. Biri 'İmam Hatiplerini kaldıracağız' dedi. Biri Diyanet İşlerini kaldırmaktan söz ediyor. 'Terör' destekli olan siyasi parti benim inançlı olan Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Bu oyunu birlikte bozalım" şeklinde konuştu.

Kendisinin taraflı olduğu yönündeki eleştirilere de değinen Erdoğan, "Benim için taraf diyorlar. Ben tarafım; ama milletten yana tarafım. Gönlümde bir parti var" diyerek, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet söylemini tekrarladı. Erdoğan, başkanlık sistemi için 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde AKP'yi işaret ederek oy istedi.

Mardin'de HDP ve DBP'ye yüklenen Erdoğan, HDP'yi tek parti zihniyetinde olmakla suçladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarının kendisini karşılamama konusuna da değinen Erdoğan, DBP'li belediyelerin hizmet üretmediğini bakanlıkların kentin sorunlarını çözdüklerini iddia etti.