HDP Maraş İl Örgütü’nün 9 Mayıs’ta HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın katılımıyla yapmayı planladığı mitinge, Valilik tarafından “güvenlikgerekçesiyle Müftülük Meydanı’nda izin verilmeyip adres olarak Gar Meydanı’nı gösterildi.

İMC'de yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Maraş İl Örgütü’nün, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla 9 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de Müftülük Meydanı’nda yapmayı planladığı seçim mitingine valilik tarafından izin verilmedi.

“Güvenlik” gerekçesiyle Müftülük Meydanı’nda yapılması planlanan miting için izin vermeyen valilik, onun yerine Gar Meydanı’nı adres gösterdi.

'GEREKSİZ GEREKÇELER, GÖSTERÖMELİK BAHANELER'

Partilerinin Maraş milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında valiliğin verdiği yasak kararına dair konuşan İl Örgütü Eş Başkanı Hayriye Durular, meydanın tüm siyasi partilerce kullanılmasına rağmen “güvenlik” gerekçesiyle meydanda miting yapmalarına izin verilmeyip, Gar Meydanı’nın uygun görüldüğünü söyledi.

“Maalesef biz her zaman özellikle şunun vurgusunu yapıyoruz. Siyasal zeminde, gerçekten Türkiye siyasal hayatına artık yerimizi bulmak istiyoruz. Fırsat verilirse biz kendimizi siyasal zeminde ifade etmek istiyoruz, halklarla buluşmak istiyoruz. Maalesef yine her zamanki gibi sistem bir şekilde karşımızda durdu.

“Gereksiz gerekçelerle, altını çiziyorum, göstermelik bahanelerle, kamu hizmeti gerekçesiyle, güvenlik gerekçesiyle Gar Meydanı bize valilik tarafından uygun görüldü. Biz her şeye rağmen siyasal zeminde Gar Meydanı’nda mitingimizi yapacağız. Halkların Demokratik Partisi olarak artık her yerde, her alanda tüm ezilenlerle birlikteyiz.

“Bizim belirlemiş olduğumuz bir oy standardı var. Maraş HDP il örgütü olarak beklemiş olduğumuz oy sayısı 75 bin ve hedefimiz. Onun üzerinde çalışıyoruz. Alacağımızdan çok çok eminiz. Genel olarak ülkeye baktığımız zaman bir konjonktür var. Maraş topraklarında da aynı şekilde. Biz tüm kimliklerin partisi olmaya devam ediyoruz.”