Önde gelen milliyetçi siyasetçilerden Mansur Yavaş referandum için “hayır gardaşım hayır” kampanyası başlattı.

İki gün önce de MHP'li muhalifler, Ankara'da gövde gösterisi ile “Referandumda Hayır” kampanyası başlatmıştı. Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın ile ülkücülerin oluşturduğu ‘Hayır Platformu’nun düzenlediği toplantıda salona ‘Tek Adama Hayır, Ülkem için Ülküm için Hayır’ sloganlarının yer aldığı afişler asılmıştı.

Toplantıya HEPAR Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, MHP'li eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, MHP eski milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de katılmıştı.

“HAYIR GARDAŞIM HAYIR”

Milliyetçi kesimin önde gelen isimlerinden Mansur Yavaş da “hayır gardaşım hayır” kampanyasını twitter hesabından şöyle duyurdu:

“Hadi hep birlikte başlayalım. Değişiklikten endişe duyanlar..

Hakaret yerine sevginin diliyle konuşmak isteyenler..

Kaygısı yarın olanlar..

Sevdamız Türkiye diyenler..

Bizim Partimiz TÜRKİYE diyenler..

Kaygısı Türkiye olanlar..

Hadi başlıyoruz

Destek olmak isteyenler; bizim gibi düşünenler, kampanya süresince bu logoyu kullanıyoruz..”

ANKARA SEÇİMİNİ AZ FARKLA KAYBETMİŞTİ

Ankara Beypazarı'nda MHP'den belediye başkanlığı yapan Mansur Yavaş’ın adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de öne çıkmış ancak Devlet Bahçeli tarafından aday gösterilmemişti. CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Mansur Yavaş toplumun farklı kesimlerinin oylarını da almayı başarmış, az bir farkla seçimi kaybetmişti. Seçimden sonra CHP’den istifa eden Mansur Yavaş bağımsız olarak siyasi faaliyetlerine devam ediyor.