Başbakan Binali Yıldırım, 'Evet Platformu' tarafından Yenikapı’da düzenlenen 'İstanbul Buluşması' mitinginde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’na yüklenen Yıldırım, “Çok değil 8 ay önce bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu, bugün '15 Temmuz kontrollü bir darbedir' diyor. Madem 15 Temmuz bir yalandı, Yenikapı'da Milli İrade Mitingi'ne katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu!” dedi.

Başbakan Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde:

Çok değil 8 ay önce bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu, bugün '15 Temmuz kontrollü bir darbedir' diyor. Madem 15 Temmuz bir yalandı, Yenikapı'da Milli İrade Mitingi'ne katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu!

15 Temmuz'da İstanbul'un kadınları Nene Hatun oldu, gençleri Ulubatlı Hasan oldu. O gece İstanbul geçilmedi.

Sayın Cumhurbaşkanım, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığınız döneminde beraber çalıştık. AK Parti'yi kurarken beraberdik. 1999'da Pınarhisar'a uğurlarken birileri 'Muhtar bile olamaz' derken biz o gün ant içtik. Bizim hareketimizde ben yok biz var. Sizden bunu öğrendik. Bizim mücadelemizde dayanışma, birlik var. Bu anlayışla birçok eser kazandırdık.

Türkiye'nin maruz kaldığı tuzakları görüyorsunuz. Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi Türkiye'yi dize getirmek isteyenler karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman kardeş kavgası kimi zaman bölücü terör kimi zaman ekonomik krizlerle yolumuzu kesmek istiyorlar... Başaramadılar, başaramayacaklar. Ne çukur kazanlar ne de alçak FETÖ terör örgütü milletin yolunu kapatamayacaklar.

Sandıktan çıkan her Evet ile Türkiye gücüne güç katacak. Her Evet şer odaklarının hesaplarını bozacak. 16 Nisan'da dostlarımızı sevindirip düşmanlarımızı üzmeye hazır mısınız? Vesayet odaklarını bitirmek için Evet diyecek miyiz?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en büyük eserimiz olacak. Güçlü hükümetler, güçlü Meclis dönemi başlıyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. Vesayetçiler artık tarihin derinliklerinde yok olacaklar. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi yeni sistemde daha da büyüyecek. Milletin huzuru, güvenliği, kardeşliği daim olacak. Yargı sadece bağımsız değil, tarafsız da olacak. Gençlerimiz siyasetle tanışacak.