Eskişehir'de Eğitimciler Spor Lisesi öğrencilerinin, "Anıtkabir gezisine gidilecek" yalanıyla Ankara'da AKP'nin açılışını yaptığı spor tesisine götürüldüğü öne sürüldü.

Sol.Org'un haberine göre, Eskişehir Eğitimciler Spor Lisesi öğrencilerine Gençlik ve Spor yetkilileri tarafından "Anıtkabir gezisi"ne götürülecekleri söylendi. Ancak 4 otobüsle beraber yola çıkan öğrenciler Ankara'da AKP'nin spor tesisi açılışına götürüldü. 

Sol.Org'a bilgi veren lise öğrencileri, ailelerinden izin alınmadığını, sadece bilgilendirme mesajı atıldığını, ayrıca otobüslerde okul yönetiminden kimsenin bulunmadığını söyledi.

"NE YAPACAKSINIZ ATATÜRK'Ü?"

Davutoğlu'nun konuşmalarıyla gerçekleşen açılışın ardından yetkililere "Anıtkabir'e gitmeyecek miyiz?" diye soran öğrenciler "Ne yapacaksınız Atatürk'ü" cevabı verildiği de öne sürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Eğitim-Sen Şube Başkanı Serkan Demir; "okuldaki öğrenci, öğretmen ve velilerin zor duruma düşürüldüğünü, bu tavrın etik ve yasal olmadığını" belirtti.

LİSELİLER, DUMAN KONSERİ DENİLEREK AKP ETKİNLİĞİNE GÖTÜRÜLMÜŞLERDİ

Geçtiğimiz günlerde de Ankara’da Yenimahalle Yahyalar Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nden yaklaşık 150 öğrenci, Duman konseri olacağı söylenip kandırılarak otobüslerle Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı bir AKP organizasyona götürülmüştü.