AKP iktidarının seçim sandıklarına müdahalelerini protesto etmek amacıyla Lice-Bingöl karayolunu trafiğe kapayan yüzlerce gence askerin şiddetli müdahalesi sonucu yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişi yaralanırken, en az 25 kişi gözaltına alındı.

AKP’nin Ağrı ve Ceylanpınar başta olmak üzere birçok il ve ilçedeki seçim sandıklarına yönelik müdahalelerini protesto eden YDH-H üyesi 300′e yakın genç Lice-Bingöl karayolunu trafiğe kapattı. YDG-H bayraklarını açan gençler “Biji serok Apo” sloganı atarken, eylem yerine çok sayıda askeri zırhlı araç sevk edildi.

Askerler eylemcilere önce gaz bombaları ardından silahla saldırıda bulundu. Gençler de bu saldırıya molotof kokteyli, ses bombası ve taşlarla karşılık verdi.

Çıkan çatışmalar sırasında atılan ses bombasından yaralanan 3 asker ambulansla Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Asker saldırısının şiddetlenmesi ardından çok sayıda kişinin gaz bombaları ile yaralandığı ve bazı gençlerin gözaltına alındığı bildirildi. Diyarbakır ve Bingöl tarafındaki yolların zırhlı araçlarla kapatılması nedeniyle yaralı gençlerin hastanelere kaldırılamadığı öğrenildi.

Akşam saatlerinde devam eden çatışmalar sırasında en az 25 eylemcinin gözaltına alındığı bildirildi. Bunlardan 15′i Lice askeri birliklerine götürülürken, 10 kişi ise askeri araçlara bindirildiler. 

Alandaki gerginlik yerel saatle 19.30 sıralarında da devam ediyordu. (ANF)