HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde hastanede yaşanan polis şiddetini Meclis'in gündemine taşıdı.

LİCE'DEKİ OLAYLAR

15 Ağustos'ta Lice'de özel harekât timlerinin evleri taradığı esnada bir eczanede çalışan Zana Kumral isimli genç kolundan yaralanmış, sonrasında ise nöbetçi doktor yaralı olan Zana Kumral'ı Diyarbakır'a sevk etmek istemişti. Kumral'ı engelleyen özel harekâtçılar, Kumral'ı hastaneye götüren Nurettin Bayhan'ı da darp ederek gözaltına almıştı.

Daha sonra Halis Toprak Vakfı Lice Devlet Hastanesi'ndeki hastaları ve sağlık personeline silah çeken özel harekâtçılar, burada tehditler savurmuştu.  Özel harekâtçıların bebeklere dahi silah doğrulttuğu öne sürülmüştü.

'ÖZEL HAREKÂTÇILAR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?'

HDP'li Feleknas Uca, bu polis şiddetine ilişkin olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Uca, Bakan Müezzinoğlu'na, halka ve hastane personeline silah çeken özel harekât timleri hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sorarken, şu soruya da yanıt istedi:

"Bu iddialar doğru ise, Zana Kumral’ı yaralayan, ona refakat eden Nurettin Bayhan’ı darp eden ve hastaları koridorlarda toplayıp yere yatıran bu özel hareket timi polislerinin kimlikleri tespit edilmiş midir? Edilmemiş ise gerekçesi nedir? Bakanlık olarak söz konusu polislerin kimliklerinin tespiti için gerekli çalışmalar başlatılacak mıdır?" (Demokrat Haber)