BDP'lilerin 'Mam Celal' (Celal Amca) diye hitap ettiği Talabani görüşmede, günümüzde silahlı mücadele ve zorbalık ile hak elde etme dönemi olmadığını, sorunların diyalog ve siyaset ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Zana ise, başta Kürt sorununun çözümü olmak üzere Talabani'ye büyük bir rol düştüğünü ve Talabani'nin Kürtler için önemli bir siyasetçi olduğunu söyledi.

Türkiye, son aylarda artan PKK saldırıları üzerine Kuzey Irak'a kara harekatı yapmayı tartışıp görüşmelerde bulunmak üzere Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nu Bağdat ve Erbil'e gönderirken, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Süleymaniye'de Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile bir araya geldi. Daha önce Kürt sorununu çözümü için dünya liderlerine ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazan Zana'nın dün Talabani ile gerçekleşen görüşmesinde, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

"Çok sıcak bir ortamda" geçtiği belirtilen görüşmede, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Zana'ya, dönemin silahlı mücadele ve zorbalık ile hak elde etme dönemi olmadığını, dönemin diyalog ve siyaset ile sorunları çözme dönemi olduğunu söyledi. Sorunların görüşerek, Parlamento çatısı altında siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini anlatan Talabani, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Leyla Zana ise, başta Kürt sorununun çözümü olmak üzere bölgedeki bir çok sorunun çözümünde Talabani'ye büyük bir görev düştüğünü ve Talaban'nin Kürtler için önemli bir siyasetçi olduğunu söyledi. (Haberler.com)