Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Üyesi Leyla Halid, HDP’nin 3. Olağan Büyük Kongresine katıldı.

Türkiye sokaklarında gördüğü manzarayı Filistin’e benzettiğini söyleyen Halid, Türkiye’nin Afrin operasyonunu eleştirdi.

Halid, “Sömürgeciliğin, baskının ve şiddetin olduğu her yerde direniş mutlaka yükselecektir. Sizler direniyorsunuz. Sizler, sömürüye karşı verilen mücadelenin sesisiniz. Direnen Filistin halkı adına sizleri selamlıyorum. Bizler, Afrin’deki savaşa karşı sesimizi sizlerle yükseltiyoruz. Savaşlar hayatı değil ölümü yaratır. Halklar yaşamı ve geleceği yaratırlar. Bu salondan mücadele eden tüm halklara selam olsun” ifadelerini kullandı.

Ankara sokaklarındaki polisleri Filistin’e benzettiğini söyleyen Halid, “Bugün Ankara’da iki görüntü gördüm. Sokaklardaki ve bu salonun etrafındaki polis güçlerini gördüm. Aynı manzarayı biz Filistin’de görüyoruz. Ancak bu salona girdiğim zaman Türkiye halklarını ve Kürdistan halklarını gördüm. Bu salondan yükselen sesler bütün zindanlardaki zincirlerin sesini bastıran, her taraftan yankılanan halkların sesidir” dedi.

HDP’nin 3. Olağan Büyük Kongresine katılan Halid, şöyle konuştu:

“Sizlere Filistin halkının selamını getirdim. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri, İsrail zindanlarında yatıyor. Onları ve tüm yoldaşlarını ve ayrıca Selahattin Demirtaş ile yoldaşlarını selamlıyorum.

‘ZİNDANLARIN KİMLİKLERİ YOKTUR’

Zindanların kimlikleri yoktur. Zindanlar aynıdır. Hepsinin işlevi demokrasiyi ve özgürlüğü engellemektir. Bunu biz Fransız zindanlarından öğrendik. Bizler, sizinle dayanışma içinde olarak yeryüzündeki tüm zindanları yıkıp onların yerlerine kültür merkezleri ve okullar açacağız.

‘TÜRKİYE’DEKİ MANZARAYI FİLİSTİN’DE GÖRÜYORUZ’

Bugün Ankara’da iki görüntü gördüm. Sokaklardaki ve bu salonun etrafındaki polis güçlerini gördüm. Aynı manzarayı biz Filistin’de görüyoruz. Ancak bu salona girdiğim zaman Türkiye halklarını ve Kürdistan halklarını gördüm. Bu salondan yükselen sesler bütün zindanlardaki zincirlerin sesini bastıran, her taraftan yankılanan halkların sesidir.

‘AFRİN’DEKİ SAVAŞA KARŞI SESİMİZİ SİZLERLE YÜKSELTİYORUZ’

Sömürgeciliğin, baskının ve şiddetin olduğu her yerde direniş mutlaka yükselecektir. Sizler direniyorsunuz. Sizler, sömürüye karşı verilen mücadelenin sesisiniz. Direnen Filistin halkı adına sizleri selamlıyorum. Bizler, Afrin’deki savaşa karşı sesimizi sizlerle yükseltiyoruz. Savaşlar hayatı değil ölümü yaratır. Halklar yaşamı ve geleceği yaratırlar. Bu salondan mücadele eden tüm halklara selam olsun.

İSRAİL’E KARŞI BOYKOT HAREKETİNİ YÜKSELTMENİZİ İSTİYORUM’

Sizden bir ricada bulunacağım; İsrail’e karşı boykot hareketini yükseltmenizi istiyorum. Bu siyonist güçler nerede olurlarsa olsunlar mücadeleyi omuz omuza yükseltmemiz gerekir.

Dayanışmamız sizlerle. Halkların mücadelesi yaşayacak!”

KONGREYE YOĞUN KATILIM

Öte yandan, Ankara’daki kongreye Filistin kurtuluş mücadelesinin sembol isimlerinden Leyla Halid başta olmak üzere Avrupa Parlamentosu Sol Grup Başkanı Gabi Zimmer, Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri Pierre Laurent gibi isimler ile Avrupa Sosyalistleri Partisi, Yunanistan’aki iktidar partisi SYRİZA İspanya’dan PODEMOS, Bask’tan Bildu ve Sortu, Danimarka Kızıl-Yeşil Partisi, Alman Sol Parti (Die-Linke), Kıbrıs AKEL, İsveç Sosyal Demokrat Partisi, Fransa Sol Parti, Portekiz Komünist Partisi’nden temsilcilerin katıldığı açıklandı.

Demokrat Haber/Ankara