Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'tampon bölge'ye ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz, kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge oluşturabiliriz. Bununla ilgili zaten çalışmalar yapılıyor. İstediğimiz an güvenli bölgeyi oluşturabiliriz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz, kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge oluşturabiliriz. Bununla ilgili zaten çalışmalar yapılıyor. İstediğimiz an güvenli bölgeyi oluşturabiliriz. Hem askeri anlamda sınır güvenliğimizi kuvvetlendirmek hem de dışarıda önlenemeyen, tampon bölge denilen yerde önlenemeyen çok yoğun göçmen kitleleri gelirse onları alabilecek güvenli bölge" açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, “Güvenli bölgeden kastımız çok büyük bir mülteci kampı mıdır?” sorusuna ise, “Hayır, bunu bir askeri bölge olarak düşünün. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün bahçesi de askeri güvenli bölgedir. Oradaki hareketlerin, giriş-çıkışıların kontrol altına alındığı yerdir. Buranın büyük yerleşim yeri olmaması, çok sayıda insanın yaşadığı yerleri kapsamaması şeklinde düşünülüyor. Mevcut kamplarımızda bir sorunumuz yok” şeklinde yanıt verdi.

BEDELLİ AÇIKLAMASI

AKP'li Kurtulmuş bedelli askerlikle ilgili soruya ise, "Hem toplumdaki talepler hem de ortadaki şartlar belirler. Toplumda böyle bir talebin olduğunu dile getirdim, böyle bir talep var" diye konuştu. Kurtulmuş, Başbakan Davutoğlu'nun sözleri için de "Kobani olaylarından sonra şartlar değişmiş görünüyor" ifadelerini kullandı.