Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fox TV’de katıldığı Çalar Saat programında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamunun yapılanmasına ilişkin “İçkisini içen de gelecek, içmeyen de gelecek, hanımı başörtülü olan da gelecek, olmayan da gelecek. Böylesine bir özgürlük ortamını devletin kadroları içinde sağlarsanız, Kimse FETÖ’ye ihtiyaç duymayacak. Esas kırmamız gereken şey bu” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Dini ya da seküler fark etmez, gerçekten ehliyeti, liyakatı ve millete sadakatı olan insanlar gelsinler, devletin kadroları içinde yer alsınlar.

“Ümit ederim ki 15 Temmuz saldırısı böyle bir dönüşüme de vesile olur. Bu anlamda Türkiye büyük hayır sağlamış olur diye düşünüyorum.

“Bu tarihi meselemizdir. Herkes kendi düşüncesiyle mezhebiyle meşrebiyle siyasi görüşüyle kendisine bir kariyer imkanını devletin çatısı altında bulabilmelidir. Bu olursa zaten bu örgütlere ihtiyaç yok.

"O tür ailelerden gelen insanların önünü kapatırsanız, FETÖ gibi adamlar da çıkıp diyor ki 'Merak etme ben seni yükseltirim' diyor. Bu sefer bir gizli örgütlenme, paralel bir yapılanmaya zemin hazırlıyorsunuz.

“İçkisini içen de gelecek, içmeyen de gelecek, hanımı başörtülü olan da gelecek, olmayan da gelecek. Böylesine bir özgürlük ortamını devletin kadroları içinde sağlarsanız, FETÖ'ye ihtiyaç duymayacak kimse.

“Esas kırmamız gereken şey bu. Hem demokratikleşmeyi sağlayacağız, siyasal katılımda kimsenin önünde engel kalmayacak hem de şeffaflaşmayı sağlayacağız.

“Devlet 79 milyonun devletidir, kimsenin devleti değil, kimsenin babasının malı değil."